Φραγκόνια 10ml

€ 39,90   € 29,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 3074
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Australia
Ονομασία agonis fra grans
Ημερομηνία λήξης 10-2024
Το αιθέριο έλαιο της Φραγκόνιας προέρχεται από την απόσταξη των φύλλων και των κλαδιών του φυτού Agonis fragrans το οποίο είναι ενδημικό της Δυτικής Αυστραλίας. Πρόκειται για έναν ψηλό θάμνο με μικρά λευκά άνθη, τα φύλλα του οποίου - όταν τρίβονται - αναδύουν ένα άρωμα μεταξύ μέντας και ευκάλυπτου. Η Φραγκόνια είναι ένα πολύ νέο αιθέριο έλαιο, καθώς η επιστημονική ονομασία του φυτού από το οποίο προέρχεται κατοχυρώθηκε μόλις το 2001.

Το αιθέριο έλαιο της Φραγκόνιας διαθέτει ισχυρές αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Σε πολλά άρθρα, η δράση του συγκρίνεται με εκείνη του Τεϊόδεντρου. Έχοντας καλύτερο άρωμα από το Τεϊόδεντρο (παραμένει βέβαια "φαρμακευτικό") και απόλυτη ισορροπία στις ενεργές ουσίες που περιέχει - cineol, monoterpines και monoterpenols σε αναλογία 1:1:1 - το αιθέριο έλαιο της Φραγκόνιας ανταγωνίζεται εκείνο του Τεϊόδεντρου. Θεωρείται μάλιστα ιδανικό για παιδιά, καθώς είναι πιο ήπιο.

Το αιθέριο έλαιο της Φραγκόνιας χρησιμοποιείται για προβλήματα του αναπνευστικού, για μυκητιάσεις, για δερματοπάθειες, για φλεγμονές και ως παυσίπονο σε περιπτώσεις αρθρίτιδας και ρευματισμών. Χρησιμοποιείται ακόμη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και ως "αντίδοτο" στο Jetlag.

To αιθέριο έλαιο της Φραγκόνιας θεωρείται πως έχει εκπληκτική επίδραση στο νευρικό σύστημα. Έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια δείχνουν πως συμβάλει γενικότερα στην πνευματική ισορροπία. Θεωρείται πως "ξεκλειδώνει" κρυμμένα συναισθήματα. Σε δοκιμές που έγιναν σε παιδιά που πάσχουν από σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής ή σύνδρομο υπέρ-κινητικότητας (ADHD - Attention Deficit Hyperactivity Disorder), φάνηκε πως συμβάλει στην επίτευξη ηρεμίας και την ικανότητα συγκέντρωσης. Θεωρείται πως όταν εισπνέεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και αυξάνει την αίσθηση της ξεκούρασης.

Το αιθέριο έλαιο της Φραγκόνιας συνδυάζεται πολύ καλά με kunzea, eucalyptus, lavender, lemon, neroli, sweet orange, palmarosa, rosemary,sandalwood, tea tree.

Όπως όλα τα αιθέρια έλαια, έτσι και αυτό της Φραγκόνιας θα πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Μανταρίνι Κόκκινο 10ml citrus reticulata
€ 4,90
Σανταλόξυλο Amyris 50ml amyris balsamifera
€ 31,60
Λεμονοχορτο 50ml cymbopogon citratus
€ 12,80
Ιεροβότανο Πόσιμο 10ml by Terpenic Labs salvia officinalis
€ 12,90
Μαύρο Πιπέρι 50ml piper ni grum
€ 47,60
Επιστροφή στην κορυφή