Κουνζέα (Kunzea) 10ml

€ 52,90   € 39,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 3075
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Australia
Ονομασία kunzea ambigua
Ημερομηνία λήξης 10-2024
Το αιθέριο έλαιο Kunzea προκύπτει από την απόσταξη των ανθών και του φλοιού του φυτού Kunzea ambigua το οποίο είναι ενδημικό της Ανατολικής Αυστραλίας. Πρόκειται για έναν μεσαίο σε μέγεθος θάμνο, ο οποίος ευδοκιμεί σε αμμώδεις παραλιακές εκτάσεις. Το αιθέριο έλαιο Kunzea άρχισε να χρησιμοποιείται μόλις το 2005, όταν διαπιστώθηκε πως περιέχει συστατικά με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.

To αιθέριο έλαιο Kunzea περιέχει την ενεργή ουσία sesquiterpine η οποία παρουσιάζει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Για το λόγο αυτό, θεωρείται σήμερα το καλύτερο αιθέριο έλαιο για την αντιμετώπιση των πόνων της αρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Θεωρείται κατάλληλο για τη περιποίηση των συνδέσμων που υποφέρουν, όπως λ.χ. στις περιπτώσεις πόνων στα γόνατα ή τους καρπούς.

Το αιθέριο έλαιο Kunzea περιέχει ακόμη τις ουσίες alpha- pinene and 1,8 cineole οι οποίες συμβάλουν θετικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του αναπνευστικού συστήματος. Είναι κατάλληλο για κρυολογήματα, για τη γρίπη και γενικότερα για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Η αντιμικροβιακή του δράση το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε στοματικά διαλύματα. Χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό σε οδοντιατρικά σκευάσματα και σε φλεγμονές των ούλων.

Το αιθέριο έλαιο Kunzea έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε περιπτώσεις μικροτραυματισμών, αμυχών και μελανιών. Σε πρόσφατο πείραμα που διεξήχθει, φάνηκε να συμβάλει πολύ αποφασιστικά στην ανάπλαση των ιστών τις επιδερμίδας μετά από πολλαπλές ενδοφλέβιες ενέσεις.

Το αιθέριο έλαιο Kunzea συνδυάζεται πολύ καλά με tea tree, manuka, lavender, kanuka, eucalyptus.

Όπως όλα τα αιθέρια έλαια, έτσι και το Kunzea θα πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Γλυκάνισο 10ml illicium verum
€ 3,90
Φασκόμηλο 10ml salvia officinalis
€ 5,90
Καμφορά Ξύλο 10ml cinnamomum camphora glavescens
€ 4,40
Μελισσόχορτο 5% σε Τζοτζόμπα by Life secrets natural mixture
€ 9,90
Θυμάρι Θουγιανόλη Πόσιμο 5ml by Terpenic Labs Thymus Vulgaris
€ 24,90
Επιστροφή στην κορυφή