Φασκόμηλο (Sage) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body

€ 23,60


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 3098
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 50 ml
Ονομασία salvia officinalis
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900954
Προέλευση United Kingdom
Το Φασκόμηλο (Sage), με την επιστημονική ονομασία Salvia Officinalis, είναι ένα πολυετές, θαμνώδες φυτό με πολυάριθμα κλαδιά και παχιά, επιμήκη, χνουδωτά λευκοπράσινα φύλλα. Συναντάται κυρίως σε ξηρούς και πετρώδεις τόπους της ελληνικής υπαίθρου. Το αιθέριο έλαιο του Φασκόμηλου προέρχεται από την απόσταξη του βοτάνου και των ανθών του, έχει γλυκό, ποώδες άρωμα και διαθέτει βακτηριοκτόνες, μυκητοστατικές και ιοστατικές ιδιότητες.

Το αιθέριο έλαιο του Φασκόμηλου ηρεμεί το νευρικό σύστημα και συστήνεται από τους αρωματοθεραπευτές σε περιπτώσεις κατάθλιψης, άγχους, αϋπνίας και επώδυνης περιόδου. Συμβάλει στη μείωση των εξάψεων, των νυχτερινών εφιδρώσεων, της ευερεθιστότητας, των πονοκεφάλων και των ζαλάδων. Η εισπνοή του αρώματός του έχει βλεννολυτική και αντικαταρροϊκή δράση, γι’αυτό συστήνεται σε περιπτώσεις γρίπης, κρυολογήματος κ.α. Σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων των πανεπιστημίων Newcastle και Northumbria, απόδείχτηκε οτι ενισχύει τη λειτουργία της μνήμης και τη συγκέντρωση. Επιπλέον, θεωρείται οτι το αρωμά του διεγείρει την ερωτική διάθεση.

Εκτός από την κράυση του, το αιθέριο έλαιο Φασκόμηλου μπορεί να ανακουφίσει από τους μυϊκούς πόνους, την οσφυαλγία, τη δυσκαμψία του αυχένα, τις κράμπες και τη δυσμηνόρροια, προσθέτοντας 2-3 σταγόνες σε λάδι μασάζ ή σε γαλάκτωμα σώματος. Χρησιμοποιείται επίσης σε κρέμες προσώπου, κυριώς για λιπαρά δέρματα, προκειμένου να εξισορροπήσει την παραγωγή σμήγματος και να δράσει στυπτικά. Μπορεί να προστεθεί σε σαμπουάν, για να ζωντανέψει το φυσικό χρώμα των μαλλιών, χωρίς να καταστρέφει την τρίχα και να επιβαρύνει το δέρμα με επικίνδυνες χημικές ουσίες. Το αιθέριο έλαιο του Φασκόμηλου είναι πολύ ισχυρό και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα. Με μόνο 2 σταγόνες σε 100 ml νερού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γαργάρες και πλύσεις, στην αντιμετώπιση του πονόδοντου και των πληγών του στόματος. Δεν επιτρέπεται η κατάποσή του.

Το αιθέριο έλαιο του Φασκόμηλου συνδυάζεται πολύ καλά με : Bergamot, Lavender, Lemon, Origanum, Rosemary.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Λεβάντα Άγρια η Στοιχιάς (stoechas) Πόσιμη 10ml Terpenic Labs lavandula stoechas
€ 28,90
Μαύρο Πιπέρι (Black Pepper) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body piper ni grum
€ 11,90
Μαύρο Πιπέρι (Black Pepper) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body piper ni grum
€ 47,60
Ρίγανη Μαρόκου (Oregano) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body origanum compactum
€ 5,90
Έλατο (Fir Needle) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body abies sibirica
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή