Σανταλόξυλο Ινδικό 10ml

€ 79,00


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 4237
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Ονομασία santalum album
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Το αιθέριο έλαιο Σανδαλόξυλου έχει ξυλώδες, εξωτικό άρωμα και το χρώμα του είναι απαλό κίτρινο έως ανοιχτό χρυσό. Το αιθέριο έλαιό μας περιέχει 90% santalol. Το καλύτερο είδος Σανταλόξυλου παράγεται στο Mysore της Ινδίας, ανήκει στην οικογένεια Santalaceae και είναι επίσης γνωστό ως Ανατολικό Ινδικό Σανταλόξυλο. Αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά αιθέρια έλαια στην αγορά και δεν πρέπει να συγχέεται με το φθηνό Σανταλόξυλο που έρχεται από την Αυστραλία.

Η τεκμηριωμένη χρήση του Σανδαλόξυλου ξεκινά πριν από 4000 χρόνια. Το μετέφεραν από την Ινδία στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και τη Ρώμη. Πολλοί ναοί χτίστηκαν από αυτό και οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν το λάδι για την ταρίχευση των νεκρων.Το Σανταλόξυλο στην παρτίδα του, θεωρείται οτι έχει μια κατευναστική επίδραση κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Στην Tantric yoga πιστεύεται οτι προκαλεί την ένωση των αισθήσεων και το ξύπνημα της σεξουαλικής ενέργειας.

Ως λάδι μασάζ ή αραιωμένο στο μπάνιο, το καθαρό αιθέριο έλαιο Σανταλόξυλου βοηθά στη θεραπεία των λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης. Συστήνεται επίσης στις χρόνιες λοιμώξεις του αναπνευστικού, ως θεραπεία ατμού, στη βρογχίτιδα, το βήχα, τον πονόλαιμο, το άσθμα. Μπορεί να είναι αποτελεσματικό, όταν αραιώνεται και χρησιμοποιείται ως γαργάρα, για την ανακούφιση από πληγή ή ξηρό λαιμό. Συμβάλλει θετικά και σε άλλα προβλήματα νευρικής φύσεως που προκαλεί το καθημερινό στρες, όπως η αϋπνία, η ευερεθιστότητα, η σεξουαλική ψυχρότητα, η ανικανότητα κ.α.

Όταν χρησιμοποιείται σε μια λοσιόν ή κρέμα μπορεί να βοηθήσει το σκασμένο, ξηρό ή ερεθισμένο δέρμα καθώς έχει υπέροχες ενυδατικές ιδιότητες. Ανακουφίζει από τον κνησμό και τη φλεγμονή του δέρματος που μπορεί να εμφανιστούν στην ξηροδερμία. Συμβάλλει επίσης στην αντιγηραντική φροντίδα, αλλά και στο νεανικό δέρμα, τονώνοντάς το και ρυθμίζοντας τη λιπαρότητα. Λειτουργεί και ως φυσικό εντομωαποθητικό δέρματος, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συνδυάζεται πολύ καλά με Περγαμόντο, Γεράνι, Λεβάντα, Μύρο και Τριαντάφυλλο.

Δείτε επίσης

Έλατο (Fir Needle) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body abies sibirica
€ 6,90
Περγαμόντο (Bergamot) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body citrus bergamia
€ 5,90
Πεύκο (Pine) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body pinus sylvestris
€ 4,90   € 3,90
Λεβάντα (Lavender) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Lavandula angustifolia
€ 16,90
Λεβαντίνη (Lavandin) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body lavandula × inermedia
€ 3,20
Επιστροφή στην κορυφή