Δάφνη Ιωαννίνων από Κίτσος

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4626
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 5 ml
Προέλευση Hellas
Ονομασία pimenta racemosa
Η δάφνη, η επιστημονική ονομασία της οποίας είναι Laurus nobilis (Δάφνη η ευγενής) είναι αρωματικό φυτό της οικογένειας των Δαφνοειδών. Αειθαλής θάμνος ή μικρό δέντρο με καταγωγή από τη Μεσόγειο, μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 10-15μ., συνήθως, όμως, όταν φυτεύεται στον κήπο δεν ξεπερνά τα 5μ. Στη χώρα μας απαντάται και αυτοφυής. Τα φύλλα της είναι λογχοειδή, βαθυπράσινα με μικρό μίσχο και ελαφρά κυματοειδή μορφή. Ο καρπός είναι δρύπη με σαρκώδες περικάρπιο και μεγάλο σπέρμα. Το φυτό ανθίζει Μάρτιο με Απρίλιο. Προτιμά δροσερά παραθαλάσσια μέρη και ευδοκιμεί σε ασβεστολιθικά και καλά αρδευόμενα εδάφη. Αναπτύσσεται με γρήγορο ρυθμό, ενώ έχει ζωηρή και σχετικά πυκνή βλάστηση. Στην Ελλάδα καλλιεργείται, επίσης, και η δάφνη του Απόλλωνα, γνωστή με τα λαϊκά ονόματα βαγιά, δάφνη, δαφνολιά και φυλλάδα.
Η δάφνη ήταν φυτό γνωστό από την αρχαιότητα και γι’ αυτήν γίνεται αναφορά από τον Όμηρο. Ήταν ιερό δέντρο, αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα, αλλά και στον Ασκληπιό, τον πατέρα της Ιατρικής. Πρώτα οι Έλληνες και στη συνέχεια οι Ρωμαίοι συνήθιζαν να στεφανώνουν με κλαδιά δάφνης τους νικητές των αγώνων. Έτσι, ακόμα και σήμερα η δάφνη ταυτίζεται με τη δόξα, τη νίκη και την υπεροχή.

Στην αρχαιότητα ήταν επίσης, γνωστές και οι θεραπευτικές της ιδιότητες. Ο Ιπποκράτης τη χορηγούσε ως αναλγητικό μετά τον τοκετό, σε διάφορα γυναικολογικά προβλήματα, αλλά και για πλύσεις της κεφαλής και ο Διοσκουρίδης συνιστούσε το αφέψημα της σε παθήσεις της κύστης και της μήτρας, τους λιωμένους καρπούς της στο άσθμα και στη φυματίωση και το χυμό τους σε περιπτώσεις βαρηκοΐας και κόπωσης. Αργότερα, οι Βυζαντινοί συνήθιζαν να αρωματίζουν το κρασί τους με τη δάφνη, ενώ τη χρησιμοποιούσαν και ως καταπραϋντικό.(από τις 2 πρώτες παραγράφους δεν έχω χρεώσει όλες τις λέξεις).

Το αιθέριο έλαιο δάφνης ΚΙΤΣΟΣ είναι ένα εξαιρετικά ποιοτικό έλαιο, απόλυτα αγνό και βιολογικό. Το προϊόν έχει υποστεί απόσταξη στο αποστακτήριο της εταιρίας, στην Πλατανούσα Ιωαννίνων, στους πρόποδες του Ξηροβουνίου (1614μ.) από αυτοφυή δάφνη, η οποία συλλέγεται στα ασβεστολιθικά εδάφη της περιοχής Μαχαλάς, στις όχθες του ποταμού Άραχθου. Το αιθέριο έλαιο δάφνης έχει πολλές και σημαντικές χρήσεις, τόσο για την υγεία μας, όσο και για την καλλυντική μας περιποίηση. Είναι κατάλληλο για το τριχωτό της κεφαλής, ως μάσκα μαλλιών, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της τριχόπτωσης, καθώς η πλούσια σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, σύστασή του, ενισχύει τη δομή της τρίχας, θρέφει και αναζωογονεί τα μαλλιά, συμβάλλοντας παράλληλα στην αναδόμηση των κατεστραμμένων τριχών, ενώ δρα και ενάντια στην πιτυρίδα. Εμπλουτίστε το σαμπουάν ή την μαλακτική σας κρέμα με 5-6 σταγόνες αιθέριου ελαίου και προσφέρετε στα μαλλιά σας επιπλέον λάμψη και απαλότητα.

Το αιθέριο έλαιο δάφνης είναι επίσης, εξαιρετικό για τα άλγη του σώματος, είτε αυτά προέρχονται από κούραση ή γυμναστική, είτε από πόνους που οφείλονται σε ρευματισμούς και αρθριτικά. Χρησιμοποιήστε το αναμεμιγμένο σε ένα έλαιο βάσης (10% αιθέριο έλαιο σε 90% λάδι βάσης: αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο) για χαλαρωτικό και θεραπευτικό μασάζ και ανακουφιστείτε άμεσα από τους πόνους σε μυς και αρθρώσεις. Ενδείκνυται και για περιπτώσεις λοιμώξεων του αναπνευστικού. Το αιθέριο έλαιο δάφνης δεν χαλαρώνει όμως, μόνο τους μυς, αλλά βοηθάει και σε ψυχολογικό επίπεδο, καθώς δρα κατά της μελαγχολίας. Ρίξτε μερικές σταγόνες του αιθέριου ελαίου σε ένα ρεσό αρωματικών χώρου και η μυρωδιά που θα διαχυθεί θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε. Το προϊόν πωλείται σε συσκευασία των 5ml. 100% αιθέριο έλαιο δάφνης.

  Δείτε επίσης

Κέδρος Κόκκινος 10ml juniperus virginiana
€ 4,40
Μαντζουράνα 10ml thymus mastichina
€ 7,90
Τεϊόδεντρο 50ml melaleuca alternifolia
€ 11,90
Γαλβανο 10ml ferula galbaniflua
€ 19,90
Μαϊντανός 10ml petroselinum sativum
€ 14,90
  Επιστροφή στην κορυφή