Μέντα Πόσιμη 5ml Terpenic Labs

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5016
Είδος Αιθέρια Έλαια
Ονομασία Mentha Piperita
Προέλευση Spain
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Barcode 8436553172772
Βάρος 5 ml
Η μέντα, λατινική επιστημονική ονομασία Mentha x Piperita είναι ένα αρωματικό φυτό της οικογένειας των χειλανθών με μεγάλη θεραπευτική αξία.
Το αιθέριο έλαιο της μέντας λαμβάνεται από την απόσταξη των φύλλων του φυτού όταν αυτό βρίσκεται σε ανθοφορία και το άρωμά του είναι δροσιστικό και πικάντικο. Οι κυριότερες δραστικές ουσίες του αιθέριου ελαίου είναι οι τανίνες, η μενθόνη (κετόνη) και η μενθόλη (αλκοόλη), η οποία, όπως απέδειξαν ποικίλες κλινικές μελέτες, είναι εξίσου αποτελεσματική με την παρακεταμόλη στους πονοκεφάλους, ενώ χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια και ως κατασταλτικό ενάντια στον βήχα αλλά και ως αποσυμφορητικό της ρινικής κοιλότητας.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο Menta Piperita της εταιρίας terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντικές αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και αναισθητικές ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν ιδιαίτερα αποτελεσματικό στον πονοκέφαλο, τον πονόδοντο και τον πόνο των μυών. Επιπλέον, φαίνεται να είναι άριστο αντισηπτικό, εμποδίζοντας την ανάπτυξη βακτηρίων και μικροοργανισμών, αλλά και ιδιαίτερα ευεργετικό στο πεπτικό σύστημα, καθώς ανακουφίζει από τον στομαχικό πόνο, τη ναυτία, τη δυσπεψία και τον κολικό, ενώ βοηθά και στην εύρυθμη λειτουργία του ήπατος. Τέλος, θεωρείται ότι καθαρίζει το μυαλό και βοηθά στη διαύγεια σκέψης.
Συμβάλλει ιδιαίτερα και στην αντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος.
Χώρα προέλευσης: Ινδία. Πωλείται σε συσκευασία 5ml.

Το αιθέριο έλαιο Menta Piperita συνδυάζεται πολύ καλά με: ευκάλυπτο, λεβάντα, δενδρολίβανο, αγριοκυπάρισσο, περγαμόντο, ματζουράνα, λεμόνι, και τειόδενδρο. Μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Μην το χορηγείτε σε μωρά και σε μικρά παιδιά.

Τα αιθέρια έλαια είναι η ζωή, η καρδιά και η «ψυχή» του φυτού, η ζωική του δύναμη, η «βιοενέργειά του». Η εσωτερική λήψη των αιθέριων ελαίων έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτατη απορρόφησή τους από τον οργανισμό, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην άμεση ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και ως εκ τούτου και στην ολιστική προαγωγή της υγείας και της ευεξίας του ανθρώπου.

Το εργαστήριο terpiniclabs ιδρύθηκε το 2012 στην Ισπανία από νεαρούς επιχειρηματίες και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της επιστημονικής αρωματοθεραπείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η εφαρμογή όλων των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της έρευνας με στόχο την παραγωγή προϊόντων, τα οποία βασίζουν την ευεργετική τους δράση σε φυσικά ενεργά συστατικά, - κυρίως αιθέριων ελαίων βοτανικής προέλευσης αλλά και βιοχημικώς καθορισμένων, αλλά και φυτικών ελαίων υψηλής ποιότητας.

Τα πόσιμα αιθέρια έλαια της terpiniclabs είναι 100% φυσικά βιολογικά σκευάσματα υψηλής ποιότητας και αξίας. Μπορούμε να τα λαμβάνουμε είτε προληπτικά, αφού ως προβιωτικά, τονώνουν άμεσα τον οργανισμό μας είτε και θεραπευτικά σε περίπτωση, ίωσης, γρίπης ή κρυολογήματος. Κάθε αιθέριο έλαιο διαθέτει όμως και επιπλέον ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση.

Δείτε επίσης

Κέδρος Κόκκινος (Cedarwood Virginia) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body juniperus virginiana
€ 4,40
Δεντρολίβανο (Rosemary) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body rosmarinus officinalis
€ 4,90
Om Synergy 5ml Terpenic Labs
€ 4,90
Καμφορά Ξύλο (Ho Wood) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cinnamomum camphora glavescens
€ 4,40
Πατσουλί (Patchouli) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body pogostemon cablin
€ 8,90   € 6,90
Επιστροφή στην κορυφή