Θυμάρι Θυμόλη Πόσιμο 10ml by Terpenic Labs

€ 17,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 5057
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Προέλευση Spain
Ονομασία thymus zygis
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Barcode 8436553161134
Κατασκευαστής Terpenic Labs
Με το όνομα Θυμάρι (Thym) αναφέρονται 350 περίπου είδη του γένους Thymus, της ευρύτερης βοτανικής οικογένειας Lamiaceae, τα οποία απαντώνται σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, της Βορείου Αφρικής και της Ασίας. Οι κυριότερες αρωματικές ουσίες του θυμαριού είναι: η θυμόλη, η καρβακρόλη, η λιναλοόλη, η γερανιόλη και η α-τερπινεόλη. Παρατηρείται όμως μία αξιοσημείωτη ποικιλότητα στην εκατοστιαία περιεκτικότητα των παραπάνω ουσιών που υποδηλώνει την ύπαρξη διαφορετικών χημειότυπων θυμαριού, με παρόμοιες βέβαια ιδιότητες και δράσεις, ανάλογα με την ποσοστιαία αναλογία των στοιχείων αυτών στην σύσταση του κάθε είδους και τον τόπο προέλευσής του φυτού.

Το Θυμάρι με χημειότυπο Θυμόλη επιστημονική ονομασία Thymus zygis thymol, είναι ένας ποώδης, πολυετής θάμνος της βοτανικής οικογένειας των Χειλανθών με μικρά πράσινα φύλλα και σκούρα μοβ άνθη, εγγενής σε ηλιόλουστες περιοχές της Μεσογειακής λεκάνης με αμμώδη ή αργιλώδη καλά στραγγιζόμενα εδάφη.

Το αιθέριο έλαιο Thym thymol, λαμβάνεται από την απόσταξη των φύλλων και των βλαστών του φυτού και έχει ένα ζεστό, ξυλώδες άρωμά με ελαφρά φαρμακευτικό υπόχρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι τα μονοτερπένια: τερπινένιο-4-όλη, myrcen-8-όλη, οξική myrcen-8-ύλιο, γ-τερπινένιο και οι φαινόλες: θυμόλη (σε ποσοστό περίπου 65%-70%), οι οποίες και ευθύνονται για την σπουδαία αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική, αντισηπτική και αντιμικροβιακή δράση του αιθέριου ελαίου.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο Thym thymol, της εταιρίας terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντική θεραπευτική αξία. Η θυμόλη θεωρείται φυσικό τονωτικό του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ λόγω της σημαντικής αντισηπτικής της δράσης επιδεικνύει σημαντικά οφέλη στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού, σε περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας, βρογχίτιδας, γρίπης, ερεθισμένου λαιμού, ιγμορίτιδας, κοκίτη, λαρυγγίτιδας. Επίσης, συμβάλλει στην ανακούφιση από μυϊκούς και ρευματικούς πόνους, στη βελτίωση του κυκλοφορικού, στην καταπολέμηση ιών, μικροβίων και μυκήτων, καθώς και στην τόνωση του πεπτικού και του νευρικού συστήματος. Χώρα προέλευσης: Ισπανία/Γαλλία. Πωλείται σε συσκευασία 10ml.

Το αιθέριο έλαιο Thym thymol συνδυάζεται πολύ καλά με: Λεβάντα, Δενδρολίβανο, Γκρέιπφρουτ, Λεμόνι, Σανταλόξυλο.

Προσοχή! Να αποφεύγεται η χρήση του εάν πάσχετε από υψηλή αρτηριακή πίεση, καθώς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Πιθανότητα ερεθισμού του δέρματος σε περίπτωση τοπικής χρήσης.

Το εργαστήριο terpiniclabs ιδρύθηκε το 2012 στην Ισπανία από νεαρούς επιχειρηματίες και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της επιστημονικής αρωματοθεραπείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η εφαρμογή όλων των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της έρευνας με στόχο την παραγωγή προϊόντων, τα οποία βασίζουν την ευεργετική τους δράση σε φυσικά ενεργά συστατικά, - κυρίως αιθέριων ελαίων βοτανικής προέλευσης αλλά και βιοχημικώς καθορισμένων, αλλά και φυτικών ελαίων υψηλής ποιότητας.

Τα πόσιμα αιθέρια έλαια της terpiniclabs είναι 100% φυσικά βιολογικά σκευάσματα υψηλής ποιότητας και αξίας. Μπορούμε να τα λαμβάνουμε είτε προληπτικά, αφού ως προβιωτικά, τονώνουν άμεσα τον οργανισμό μας είτε και θεραπευτικά σε περίπτωση, ίωσης, γρίπης ή κρυολογήματος. Κάθε αιθέριο έλαιο διαθέτει όμως και επιπλέον ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση.

Δείτε επίσης

Άγρια Λεβάντα 5ml by IkariaNature lavandula stoechas
€ 12,90
Μάραθος 10ml foeniculum vulgare
€ 4,90
Λεβάντα 50ml Lavandula angustifolia
€ 16,90
Λεμονοχορτο 50ml cymbopogon citratus
€ 12,80
Γεράνι Bourbon (Κιούλι) pelargonium roseum
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή