Θυμάρι Λευκό 10ml Terpenic Labs

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5059
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Προέλευση Spain
Ονομασία thynus mastichina
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Εταιρεία Terpenic Labs
Με το όνομα Θυμάρι (Thym) αναφέρονται 350 περίπου είδη του γένους Thymus, της ευρύτερης βοτανικής οικογένειας Lamiaceae, τα οποία απαντώνται σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, της Βορείου Αφρικής και της Ασίας. Οι κυριότερες αρωματικές ουσίες του θυμαριού είναι: η θυμόλη, η καρβακρόλη, η λιναλοόλη, η γερανιόλη και η α-τερπινεόλη. Παρατηρείται όμως μία αξιοσημείωτη ποικιλότητα στην εκατοστιαία περιεκτικότητα των παραπάνω ουσιών που υποδηλώνει την ύπαρξη διαφορετικών χημειότυπων θυμαριού, με παρόμοιες βέβαια ιδιότητες και δράσεις, ανάλογα με την ποσοστιαία αναλογία των στοιχείων αυτών στην σύσταση του κάθε είδους και τον τόπο προέλευσής του φυτού.

Το λευκό θυμάρι (αγγλικά: White Thyme), ένα πολύ ξεχωριστό είδος θυμαριού, επιστημονική ονομασία Thymus mastichina, είναι ένας αειθαλής θάμνος της οικογένειας Lamiaceae με μικρά, ωοειδή, πράσινα φύλλα και μικροσκοπικά λευκά άνθη. Αναπτύσσεται σε καλά στραγγιζόμενα αμμώδη ή αργιλώδη εδάφη, σε πλήρη ηλιοφάνεια και σε συνθήκες ξηρού ή υγρού εδάφους στα βουνά της Ιβηρικής Χερσονήσου, της Κεντρικής Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Το αιθέριο έλαιοWhite Thyme, λαμβάνεται από την απόσταξη των ανθισμένων κορυφών του φυτού και έχει ένα πικάντικο, ζεστό και ποώδες άρωμα με έναν υπαινιγμό καμφοράς. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι: 1,8-Κινεόλη, λιναλοόλη, α-τερπινεόλη, α & β-πινένιο, στοιχεία με σημαντική θεραπευτική αξία.

To αιθέριο έλαιο White Thyme της εταιρίας terpiniclabs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντική αντισηπτική, αποχρεμπτική και αντιβακτηριακή δράση. Χρησιμοποιείται για την βελτίωση συνολικά της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, για τη αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού: βρογχίτιδα, λαρυγγίτιδα, ιγμορίτιδα, για την θεραπεία της αρθρίτιδας και των ρευματισμών, καθώς και για τη καταπολέμηση της γαστρίτιδας, της δυσκοιλιότητας και της δυσπεψίας, αλλά και των πονοκεφάλων, της αϋπνίας και της νευρικής έντασης. Χώρα προέλευσης: Ισπανία. Πωλείται σε συσκευασία 10ml.
Το αιθέριο έλαιο White Thyme συνδυάζεται πολύ καλά με: Βασιλικό, Χαμομήλι Τσάι, Λεβάντα, Ευκάλυπτο.
Προσοχή! Να αποφεύγετε τη χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το εργαστήριο terpiniclabs ιδρύθηκε το 2012 στην Ισπανία από νεαρούς επιχειρηματίες και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της επιστημονικής αρωματοθεραπείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η εφαρμογή όλων των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της έρευνας με στόχο την παραγωγή προϊόντων, τα οποία βασίζουν την ευεργετική τους δράση σε φυσικά ενεργά συστατικά, - κυρίως αιθέριων ελαίων βοτανικής προέλευσης αλλά και βιοχημικώς καθορισμένων, αλλά και φυτικών ελαίων υψηλής ποιότητας.

Τα αιθέρια έλαια της terpiniclabs είναι 100% φυσικά βιολογικά σκευάσματα υψηλής ποιότητας και αξίας. Μπορούμε να τα λαμβάνουμε είτε προληπτικά, αφού ως προβιωτικά, τονώνουν άμεσα τον οργανισμό μας είτε και θεραπευτικά σε περίπτωση, ίωσης, γρίπης ή κρυολογήματος. Κάθε αιθέριο έλαιο διαθέτει όμως και επιπλέον ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση.

Δείτε επίσης

Μυρτιά (Myrtle) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body myrtus communis
€ 7,90
Δάφνη (Bay Leaf) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body pimenta racemosa
€ 5,90   € 4,90
Χαμομήλι Ρωμαϊκό (Roman Chamomile) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body anthemis nobilis
€ 19,90
Ελίχρυσος (Everlasting ) 5% σε Τζοτζομπα Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body helichrysum angustifolia
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή