Θυμάρι Καρβακρόλη Bio Πόσιμο 5ml by Terpenic Labs

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5060
Είδος Αιθέρια Έλαια
Προέλευση Spain
Ονομασία thymus capitatus
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 5 ml
Barcode 8436553173120
Εταιρεία Terpenic Labs
Με το όνομα Θυμάρι (Thym) αναφέρονται 350 περίπου είδη του γένους Thymus, της ευρύτερης βοτανικής οικογένειας Lamiaceae, τα οποία απαντώνται σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, της Βορείου Αφρικής και της Ασίας. Οι κυριότερες αρωματικές ουσίες του θυμαριού είναι: η θυμόλη, η καρβακρόλη, η λιναλοόλη, η γερανιόλη και η α-τερπινεόλη. Παρατηρείται όμως μία αξιοσημείωτη ποικιλότητα στην εκατοστιαία περιεκτικότητα των παραπάνω ουσιών που υποδηλώνει την ύπαρξη διαφορετικών χημειότυπων θυμαριού, με παρόμοιες βέβαια ιδιότητες και δράσεις, ανάλογα με την ποσοστιαία αναλογία των στοιχείων αυτών στην σύσταση του κάθε είδους και τον τόπο προέλευσής του φυτού.

Το θυμάρι με χημειότυπο Καρβακρόλη, επιστημονική ονομασία Thymus capitatus, γνωστό και ως “ κεφαλωτό θυμάρι” ή “ισπανική ρίγανη” είναι ένας μικρός, ποώδης, πολυετής θάμνος με στενά, αρωματικά, γκριζοπράσινα φύλλα και άσπρα / ροζ λουλούδια, εγγενής στη νότια-Ισπανία και Γαλλία, καθώς και σε άλλες περιοχές της Μεσογειακής λεκάνης.

Το αιθέριο έλαιο Thymus capitatus λαμβάνεται από την απόσταξη των ανθισμένων κορυφών του φυτού και έχει ένα πικάντικο, πιπεράτο και ελαφρά ξυλώδες άρωμα. Το κύριο μόριο της χημειοτυπικής του σύστασης είναι: η καρβακρόλη, ουσία, η οποία, σύμφωνα με πολλές επιστημονικές έρευνες εμφανίζει σημαντική αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή και αντισηπτική δράση. Έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξη αρκετών στελεχών βακτηριδίων, όπως του μύκητα Κάντιντα, του σταφυλόκοκκου, της ψευδομονάδας, της σαλμονέλας, της λιστέριας κλπ.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο Thymus capitatus της εταιρίας terpiniclabs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντικές αντιβακτηριακές, αντιπαρασιτικές και ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες. Λόγω των αποχρεμπτικής και αντιμικροβιακής του δράσης χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό για τη αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού, αλλά και ως αναλγητικό σε περιπτώσεις ρευματικών, αρθριτικών και μυϊκών πόνων. Επίσης, επιδεικνύει ευεργετική δράση στην καρδιά στο κυκλοφορικό και στο πεπτικό σύστημα, ενώ λόγω της ισχυρής αντιμηκητασιακής του δράσης είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των στοματικών άφθων. Τέλος, συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του άγχους, της αϋπνίας και της κατάθλιψης. Χώρα προέλευσης: Ισπανία. Πωλείται σε συσκευασία 10ml.

Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείτε το έλαιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και σε περιπτώσεις υψηλής αρτηριακής πίεσης..
Το εργαστήριο terpiniclabs ιδρύθηκε το 2012 στην Ισπανία από νεαρούς επιχειρηματίες και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της επιστημονικής αρωματοθεραπείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η εφαρμογή όλων των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της έρευνας με στόχο την παραγωγή προϊόντων, τα οποία βασίζουν την ευεργετική τους δράση σε φυσικά ενεργά συστατικά, - κυρίως αιθέριων ελαίων βοτανικής προέλευσης αλλά και βιοχημικώς καθορισμένων, αλλά και φυτικών ελαίων υψηλής ποιότητας.

Τα πόσιμα αιθέρια έλαια της terpiniclabs είναι 100% φυσικά βιολογικά σκευάσματα υψηλής ποιότητας και αξίας. Μπορούμε να τα λαμβάνουμε είτε προληπτικά, αφού ως προβιωτικά, τονώνουν άμεσα τον οργανισμό μας είτε και θεραπευτικά σε περίπτωση, ίωσης, γρίπης ή κρυολογήματος. Κάθε αιθέριο έλαιο διαθέτει όμως και επιπλέον ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση.

Δείτε επίσης

Παλμαρόζα Bio Πόσιμη 10ml Terpenic Labs cymbopogon martinii
€ 8,90
Eureka Synergy 5ml Terpenic labs
€ 4,90
Νέρολι (Neroli) 5% σε Τζοτζόμπα Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus aurantium
€ 39,60
Μανταρίνι (Mandarin) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Citrus nobilis
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή