Μάραθος Γλυκός 10ml Terpenic Lab

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5104
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Ονομασία foeniculum vulgare mill
Προέλευση Spain
Barcode 8436553166580
Ο μάραθος, επιστημονική ονομασία Foeniculum vulgare Mill είναι ένα ποώδες, αρωματικό φυτό της οικογένειας Apiaceae, το οποίο χωρίζεται σε δύο υποείδη. Το υποείδος piperitum, το οποίο αναπτύσσεται άγρια σε ξηρά, πετρώδη εδάφη και το υποείδος vulgare που είναι κυρίως προϊόν καλλιέργειας, εγγενές παλαιότερα της περιοχής της Μεσογείου, το οποίο πλέον αναπτύσσεται και σε περιοχές της Βόρειας Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Βόρειας Αμερικής. Από το υποείδος αυτό έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου δύο ποικιλίες. Ο πικρός μάραθος: Foeniculum vulgare Mill (subsp. Vulgare var vulgare) και ο γλυκός μάραθος: Foeniculum vulgare Mill (subsp. Vulgare var dulche).

Το αιθέριο έλαιο Finocchio dolche ή γλυκός μάραθος, λαμβάνεται από την απόσταξη των σπόρων και έχει γλυκό, ζεστό και πικάντικο άρωμα, παρόμοιο με της γλυκόριζας. Χρησιμοποιήθηκε από όλους τους αρχαίους πολιτισμούς ως φαρμακευτικό αλλά και ως αρωματικό και καλλυντικό έλαιο. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι: 70-80% trans-Anethole (αιθέρας), ουσία εξαιρετικά θεραπευτική, γνωστή για την ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή και αντισηπτική της δράση.

To αιθέριο έλαιο Finocchio dolche της εταιρίας terpiniclabs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Ανακουφίζει το στομάχι από τη δυσπεψία και το φούσκωμα, καταπολεμά τους κολικούς, το αίσθημα της ναυτίας και της αεροφαγίας, δρα ως διεγερτικό για το απεκκριτικό σύστημα και τους ενδοκρινείς και εξωκρινείς αδένες, ανακουφίζει από τον βήχα, ρυθμίζει την έμμηνο ρύση, (αμηνόρροια, ακανόνιστη ή επώδυνη έμμηνος ρύση), περιορίζει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, ενώ δρα και ως ελαφρύ αναλγητικό στους μυϊκούς πόνους. Τέλος, φαίνεται ότι έχει διουρητικές ιδιότητες που βοηθούν στην μείωση της κυτταρίτιδας. Τόπος προέλευσης: Ουγγαρία.

Το αιθέριο έλαιο Finocchio dolche συνδυάζεται πολύ καλά με: Γεράνι, Τριαντάφυλλο, Σανταλόξυλο. Προσοχή! Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού. Δεν πρέπει, επίσης να χρησιμοποιείται από παιδιά κάτω των 5 ετών ή από άτομα που νοσούν από καρκίνο που εξαρτάται από οιστρογόνα.

Το εργαστήριο terpiniclabs ιδρύθηκε το 2012 στην Ισπανία από νεαρούς επιχειρηματίες και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της επιστημονικής αρωματοθεραπείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η εφαρμογή όλων των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της έρευνας με στόχο την παραγωγή προϊόντων, τα οποία βασίζουν την ευεργετική τους δράση σε φυσικά ενεργά συστατικά, - κυρίως αιθέριων ελαίων βοτανικής προέλευσης αλλά και βιοχημικώς καθορισμένων, αλλά και φυτικών ελαίων υψηλής ποιότητας.

Τα αιθέρια έλαια της terpiniclabs είναι 100% φυσικά βιολογικά σκευάσματα υψηλής ποιότητας και αξίας. Μπορούμε να τα λαμβάνουμε είτε προληπτικά, αφού ως προβιωτικά, τονώνουν άμεσα τον οργανισμό μας είτε και θεραπευτικά σε περίπτωση, ίωσης, γρίπης ή κρυολογήματος. Κάθε αιθέριο έλαιο διαθέτει όμως και επιπλέον ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση.

Δείτε επίσης

Μελισσόχορτο 10ml Life Secrets melissa officinalis
€ 48,90
Δάφνη Ιωαννίνων Κίτσος 7ml pimenta racemosa
€ 6,90
Πατσουλί (Patchouli) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body pogostemon cablin
€ 37,90   € 27,60
Χαμομήλι Γερμανικό (German Chamomile) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body matricaria recutita
€ 36,90   € 24,90
Επιστροφή στην κορυφή