Δυόσμος Bio 10ml Πόσιμος by Terpenic Labs

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5105
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Ονομασία menta spicata
Προέλευση Spain
Barcode 8436553160458
Εταιρεία Terpenic Labs
Ο δυόσμος, επιστημονική ονομασία, Mentha spicata (Μίνθη η σταχυώδης) είναι πολυετές φυτό της οικογένειας Lamiaceae (Χειλανθή), ιθαγενές της Ευρώπης και της Νοτιοδυτικής Ασίας, το οποίο μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 30-100 εκατοστά. Τα φύλλα του είναι λογχοειδή και πολύ αρωματικά και τα λουλούδια του, μικρά λευκά, ροζ ή λιλά, είναι τοποθετημένα κυκλικά, σε τελικό κυλινδρικό στάχυ. Ανήκει στο ίδιο γένος με τη Μέντα, εντούτοις δεν πρέπει να τα συγχέει κανείς, καθώς είναι διαφορετικά βοτανικά είδη.

To αιθέριο έλαιο Spearmint λαμβάνεται από την απόσταξη ολόκληρου του φυτού και έχει ένα έντονα γλυκό και διαπεραστικό άρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι: καρβόνη 60-65%, 1,8 cineole 2-5%, limonene 9-13%, ουσίες με αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και αντισπασμωδική δράση. Επιπλέον, η καρβόνη έχει προταθεί ως ισχυρό απωθητικό κουνουπιών από την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο Spearmint της εταιρίας terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των καταρροϊκών παθήσεων του ανώτερου αναπνευστικού, όπως συνάχι, μπούκωμα, ιγμορίτιδα, οξεία και χρόνια βρογχίτιδα, αμυγδαλίτιδα. Παράλληλα, δρα ενάντια στη δυσπεψία, στους κολικούς του εντέρου, τον μετεωρισμό, τη ναυτία, ενώ είναι εξαιρετικό και για την αντιμετώπιση της πρωινής αδιαθεσίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, διαθέτει σημαντικές αντιμυκητασιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες ενώ φαίνεται ότι δρα καταπραϋντικά στο νευρικό σύστημα και συμβάλλει στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, της ημικρανίας, της ταχυπαλμίας, της τρεμούλας, της αϋπνίας και των σπασμών. Τέλος, βοηθά στη βελτίωση της πνευματικής διαύγειας και στην ενίσχυση της μνήμης. Χώρα προέλευσης: Κίνα.
Το αιθέριο έλαιο Spearmint συνδυάζεται πολύ καλά με: Grapefruit, Rosemary Tunisia, Thyme (capitatus). Προσοχή: Να μην χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της γαλουχίας ή από παιδιά μικρότερα των 6 ετών. Μην το χρησιμοποιείτε για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Για την αντιμετώπιση της νευρικότητας: Αναμείξτε 6 σταγόνες Spearmint + 5 σταγόνες Vetiver + 4g μαντζουράνα σε 30ml αμυγδαλέλαιο και αλείψτε την περιοχή του ηλιακού πλέγματος (η περιοχή κοντά στο στομάχι), της πλάτης και του λαιμού, κάνοντας ελαφρύ μασάζ.

Το εργαστήριο terpiniclabs ιδρύθηκε το 2012 στην Ισπανία από νεαρούς επιχειρηματίες και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της επιστημονικής αρωματοθεραπείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η εφαρμογή όλων των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της έρευνας με στόχο την παραγωγή προϊόντων, τα οποία βασίζουν την ευεργετική τους δράση σε φυσικά ενεργά συστατικά, - κυρίως αιθέριων ελαίων βοτανικής προέλευσης αλλά και βιοχημικώς καθορισμένων, αλλά και φυτικών ελαίων υψηλής ποιότητας.

Τα πόσιμα αιθέρια έλαια της terpiniclabs είναι 100% φυσικά βιολογικά σκευάσματα υψηλής ποιότητας και αξίας. Μπορούμε να τα λαμβάνουμε είτε προληπτικά, αφού ως προβιωτικά, τονώνουν άμεσα τον οργανισμό μας είτε και θεραπευτικά σε περίπτωση, ίωσης, γρίπης ή κρυολογήματος. Κάθε αιθέριο έλαιο διαθέτει όμως και επιπλέον ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση.

Δείτε επίσης

Καφές (Coffee Roasted) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body coffea arabica
€ 14,90   € 11,90
Λεβάντα (Lavender) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Lavandula angustifolia
€ 16,90
Υλάνγκ Υλάνγκ (Ylang Ylang) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Cananga odorata
€ 7,90
Σανταλόξυλο (Sandalwood) 10ml Ancient Wisdom amyris baslamifera
€ 8,90
Τζίντζερ (Ginger) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body zingiber officinale
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή