Μοσχοκάρυδο 10ml Πόσιμο Terpenic Labs

€ 12,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5106
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Spain
Ονομασία Myristica fra grans
Barcode 8436553160816
Εταιρεία Terpenic Labs
Το μοσχοκάρυδο, επιστημονική ονομασία Myristica fragrans, είναι ο “σπόρος” του καρπού του ομώνυμου, αειθαλούς, εγγενούς στα νησιά Μολούκες, Σρι Λάνκα, και Ινδονησία, δέντρου. Τα φύλλα του είναι δερματώδη, πράσινα σκούρα από πάνω, λευκωπά από κάτω, ενώ τα άνθη του μοιάζουν με εκείνα του μιγκέ και δίνουν πορτοκαλιά φρούτα όπως το βερίκοκο. Το Μοσχοκάρυδο ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 1512 από πορτογάλους ναυτικούς, οι οποίοι το προμηθεύτηκαν από τα νησιά Μπάντα. Τότε απόκτησε φήμη πανάκειας, καθώς το χρησιμοποιούσαν σχεδόν “δια πάσαν νόσον”.

To αιθέριο έλαιο Nutmeg λαμβάνεται από την απόσταξη του “σπόρου” του καρπού (σαν μικρό καρύδι) και έχει ένα γλυκό, ζεστό και πικάντικα άρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι: Τερπένια 75% : πινένια, σαμπινένια, και ένα τοξικό βενζολικό παράγωγο, η μυριστικίνη, ουσίες με ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αναλγητική, τονωτική και διεγερτική δράση.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο Nutmeg της εταιρίας terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Με την έντονα αντιφλεγμονώδη δράση του μπορεί να ανακουφίσει κάθε είδους πόνο, μυϊκό και ρευματικό. Επιπλέον, ενισχύει το καρδιακό και πεπτικό σύστημα, τονώνει την κυκλοφορία και δραστηριοποιεί τον νου, απαλείφοντας την πνευματική κόπωση. Είναι τονωτικό της όρεξης, ενώ φαίνεται ότι καταπολεμά αποτελεσματικά τη ναυτία, τον εμετό, τη δυσκοιλιότητα, αλλά και τη διάρροια. Επιπλέον, θεωρείται ισχυρό αφροδισιακό, καθώς πιστεύεται ότι μειώνει τη ψυχρότητα και την ανικανότητα. Τέλος, χρησιμοποιείται για τον πονόδοντο, τη κακοσμία του στόματος, αλλά και ως ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό βοήθημα για ανάνηψη από λιποθυμία. Τόπος προέλευσης: Ινδονησία.

Το αιθέριο έλαιο Nutmeg συνδυάζεται πολύ καλά με: Γεράνι, Πορτοκάλι, Δενδρολίβανο Φασκόμηλο. Προσοχή! Δεν συστήνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις της μήτρας.

Το εργαστήριο terpiniclabs ιδρύθηκε το 2012 στην Ισπανία από νεαρούς επιχειρηματίες και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της επιστημονικής αρωματοθεραπείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η εφαρμογή όλων των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της έρευνας με στόχο την παραγωγή προϊόντων, τα οποία βασίζουν την ευεργετική τους δράση σε φυσικά ενεργά συστατικά, - κυρίως αιθέριων ελαίων βοτανικής προέλευσης αλλά και βιοχημικώς καθορισμένων, αλλά και φυτικών ελαίων υψηλής ποιότητας.

Τα πόσιμα αιθέρια έλαια της terpiniclabs είναι 100% φυσικά βιολογικά σκευάσματα υψηλής ποιότητας και αξίας. Μπορούμε να τα λαμβάνουμε είτε προληπτικά, αφού ως προβιωτικά, τονώνουν άμεσα τον οργανισμό μας είτε και θεραπευτικά σε περίπτωση, ίωσης, γρίπης ή κρυολογήματος. Κάθε αιθέριο έλαιο διαθέτει όμως και επιπλέον ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση.

Δείτε επίσης

Κέδρος Κόκκινος (Cedarwood Virginian) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body juniperus virginiana
€ 17,60
Τζίντζερ (Ginger) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body zingiber officinale
€ 5,90
Φασκόμηλο 12ml Αmygdalea salvia officinalis
€ 11,90
Φασκόμηλο Ισπανικό Bio Πόσιμο 10ml Terpenic Labs salvia lavandulifolia
€ 11,90
Ιεροβότανο (Clary Sage) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Salvia sclarea
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή