Μαστίχα 5ml Πόσιμο Terpenic Labs

€ 29,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 5110
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Spain
Ονομασία pistacia lentiscus
Βάρος 5 ml
Εταιρεία Terpenic Labs
Barcode 8436553160595
Η μαστίχα είναι μια αρωματική ρητίνη που εκχειλίζεται από το μαστιχόδεντρο ή σχίνο, επιστημονική ονομασία “ Pistacia lentiscus ”, τον αειθαλή πυκνόφυλλο θάμνο της οικογένειας των “ Ανακαρδιοειδών (Anacardiaceae) ” ο οποίος μπορεί να αποκτήσει και δενδρώδη μορφή και να φτάσει σε ύψος τα 3 μέτρα. Ευδοκιμεί σε φτωχά και αμμώδη εδάφη, κοντά στις παραλίες ολόκληρης της Μεσογείου, από την Ιβηρική χερσόνησο και τη Γαλλία μέχρι την Τουρκία και το Ισραήλ.

Το αιθέριο έλαιο της μαστίχας λαμβάνεται από την απόσταξη των κλαδιών και των φύλλων του φυτού και το άρωμά του είναι ζεστό, ξυλώδες και βαλσαμικό. Οι κυριότερες δραστικές ουσίες του αιθέριου ελαίου είναι τα Μονοτερπένια: α-πινένιο, μυρκένιο και σαμπινένιο, ουσίες με ισχυρή αντιμικροβιακή, αντιμυκητιακή και αντιοξειδωτική δράση.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο Mastic της εταιρίας terpiniclabs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται κορυφαίο στην αντιμετώπιση των παθήσεων της φλεβικής και λεμφικής κυκλοφορίας, καθώς καταπολεμά αποτελεσματικά τα λεμφικά και φλεβικά οιδήματα. Σημαντική επίσης, είναι και η επίδρασή του στις παθήσεις του πεπτικού συστήματος. Μελέτες καταδεικνύουν την ευεργετική δράση του ελαίου της μαστίχας στην αντιμετώπιση φλεγμονών του στομάχου και στην θεραπεία του έλκους του δωδεκαδάκτυλου. Αναφορικά με την υγιεινή της στοματικής κοιλότητας, ερευνητικά δεδομένα έχουν επιβεβαιώσει τη συμβολή του ελαίου στην πρόληψη της τερηδόνας και των περιοδοντικών παθήσεων, καθώς και στην αντιμετώπιση της ξηροστομίας και της κακοσμίας. Τέλος, η αντισπασμωδική του δράση το καθιστά ιδανικό στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και της βρογχίτιδας. Τόπος προέλευσης: Μαρόκο.

Το αιθέριο έλαιο Mastic συνδυάζεται πολύ καλά με: Φασκόμηλο, Δεντρολίβανο, Θυμάρι, Λιβάνι, Κίστο (Rockrose). Δεν φαίνεται να υπάρχουν αντενδείξεις.

Το εργαστήριο terpiniclabs ιδρύθηκε το 2012 στην Ισπανία από νεαρούς επιχειρηματίες και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της επιστημονικής αρωματοθεραπείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η εφαρμογή όλων των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της έρευνας με στόχο την παραγωγή προϊόντων, τα οποία βασίζουν την ευεργετική τους δράση σε φυσικά ενεργά συστατικά, - κυρίως αιθέριων ελαίων βοτανικής προέλευσης αλλά και βιοχημικώς καθορισμένων, αλλά και φυτικών ελαίων υψηλής ποιότητας.

Τα πόσιμα αιθέρια έλαια της terpiniclabs είναι 100% φυσικά βιολογικά σκευάσματα υψηλής ποιότητας και αξίας. Μπορούμε να τα λαμβάνουμε είτε προληπτικά, αφού ως προβιωτικά, τονώνουν άμεσα τον οργανισμό μας είτε και θεραπευτικά σε περίπτωση, ίωσης, γρίπης ή κρυολογήματος. Κάθε αιθέριο έλαιο διαθέτει όμως και επιπλέον ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση.

Δείτε επίσης

Αγιόκλημα Absolute (Honeysuckle) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Lonicera caprifolium
€ 79,90
Γκρέϊπφρουτ (Grapefruit) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus paradisi
€ 19,60
Ρόδο (Rose) 5% σε Σταφυλέλαιο Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body rosa centifolia
€ 8,90
Ιεροβότανο (Clary Sage) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Salvia sclarea
€ 27,50
Δυόσμος Άγριος Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Mentha Piperita
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή