Κίστος 5ml Πόσιμο by Terpenic Labs

€ 21,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5113
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Spain
Ονομασία cistus ladaniferus
Βάρος 5 ml
Ο Κίστος ο λαδανοφόρος, επιστημονική ονομασία Cistus ladaniferus της βοτανικής οικογένειας Cistaceae είναι αειθαλής θάμνος, εγγενής στην περιοχή της Δυτικής Μεσογείου - στην Ανατολική Μεσόγειο ευδοκιμεί το είδος Cistus creticus (Κίστος ο Κρητικός) - που φτάνει σε ύψος μέχρι τα 2 μ. Οι νεαροί βλαστοί είναι άτριχοι, κολλώδεις με αρωματική ρητίνη. Τα φύλλα του αντίθετα, απλά, πράσινα και άμισχα και τα άνθη του λευκά, ερμαφρόδιτα, ακτινόμορφα. Ανθίζει κατά τους μήνες Απρίλιο – Μάιο. Ο καρπός του είναι σφαιρική κάψα.

Το αιθέριο έλαιο του κίστου ή αλάδανου ή Rockrose εξάγεται από την απόσταξη των βλαστών του φυτού και έχει πλούσιο, θερμό και πικάντικο άρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι τα Μονοτερπένια: α-πινένιο, καμφένιο, καδινένιο, τερπινεόλη-4, ουσίες με ισχυρή αντιμικροβιακή αντιοξειδωτική και επουλωτική δράση. Ήδη από τον Μεσαίωνα, το φυτό έχει χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία για τη θεραπεία πληγών και ελκών του δέρματος.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο Rockrose της εταιρίας terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται κορυφαίο στην αντιμετώπιση ιών και βακτηρίων – σύμφωνα με μελέτες παρουσιάζει σημαντικές αντιμικροβιακές ιδιότητες έναντι των μικροβίων Staph, Ε. Coli και Candida -, ενώ σημαντική είναι και η επίδρασή του στην ταχεία διακοπή κάθε μορφής βαριάς αιμορραγίας (από πληγές, έλκη, έμμηνο ρύση ρινορραγία). Οι αντισηπτικές του ιδιότητες το καθιστούν αποτελεσματικό για φλεγμονές του δέρματος, ακμή αλλά και για χρόνιες παθήσεις, όπως ψωρίαση & έκζεμα, ενώ τέλος, χρησιμοποιείται ευρέως και για την αντιγηραντική φροντίδα της επιδερμίδας(εξωτερική χρήση).

Το αιθέριο έλαιο Rockrose αναμειγνύεται πολύ καλά με: Μύρο, Ελίχρυσο, Ρόδο της Δαμασκού, Δενδρολίβανο και Λεβάντα. Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Δεντρολίβανο 50ml rosmarinus officinalis
€ 19,50   € 15,60
Λεβάντα Bio Ασκού Θεσσαλονίκης Yfantia Terra 10ml Lavandula angustifolia
€ 9,90
Καμφορά Ξύλο 10ml cinnamomum camphora glavescens
€ 4,40
Φασκόμηλο Ισπανικό 10ml Πόσιμο by Terpenic Labs salvia lavandulifolia
€ 11,90
Γωλθέρια 10ml gaultheria procumbens
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή