Φασκόμηλο Ισπανικό Bio Πόσιμο 10ml Terpenic Labs

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5114
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Προέλευση Spain
Ονομασία salvia lavandulifolia
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Barcode 8436553161042
Εταιρεία Terpenic Labs
Το ισπανικό φασκόμηλο, επιστημονική ονομασία Salvia lavandulifolia, είναι ένας μικρός, ποώδης πολυετής θάμνος της οικογένειας των Χειλανθών (Lamiaceae), ιθαγενής της Δυτικής Μεσογείου, - φύεται κυρίως στην Ισπανία και τη νότια Γαλλία - με ύψος που φτάνει το 60 εκατοστά. Είναι παρόμοιο με το κοινό φασκόμηλο, αλλά θεωρείται πολύ ηπιότερο και με λιγότερες αντενδείξεις, ενώ ξεχωρίζει και εξωτερικά από αυτό, καθώς έχει στενότερα φύλλα και μικρά, πολύ αρωματικά, πορφυρά λουλούδια, τα οποία ομοιάζουν με εκείνα της γαλλικής λεβάντας.

Το αιθέριο έλαιο Sage Spain λαμβάνεται από την απόσταξη των φύλλων και των ανθέων του φυτού έχει ένα φρέσκο, ελαφρώς λουλουδένιο άρωμα με ξυλώδες υπόχρωμα και μία υποψία καμφοράς. Η χημική του σύσταση συνίσταται κυρίως από 1,8-cineole και καμφορά, ουσίες με σημαντική θεραπευτική δράση. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ισπανία χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά ως πανάκεια για την θεραπεία πάσας “νόσου”, καθώς θεωρούνταν ότι επιφέρει μακροζωία.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο Sage Spain της εταιρίας terpeniclabs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντικές αντιφλεγμονώδεις, αντισπασμωδικές, τονωτικές του πεπτικού, αντισηπτικές, αποχρεμπτικές, στυπτικές, και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Συστήνεται για την αντιμετώπιση ορμονικών διαταραχών και φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για προβλήματα εμμήνου ρύσεως, αμηνόρροια (έλλειψη περιόδων), δυσμηνόρροια (πυελικό άλγος κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως), αλλά και στειρότητα. Είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των μυϊκών πόνων, της αρθρίτιδας και των ρευματισμών, ενώ σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, βοηθάει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα χωρίς να επηρεάζει τα επίπεδα της ινσουλίνης.

Παράλληλα, συμβάλλει στην τόνωση και ενίσχυση του νευρικού συστήματος και θεωρείται πολύ χρήσιμο για τη θεραπεία του στρες, της κατάθλιψης και της νευρικής εξάντλησης. Δοκιμές που έχουν διεξαχθεί, υποδεικνύουν επίσης, ότι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της μνήμης, της διάθεσης και της γνωστικής λειτουργίας. Τέλος, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος, του βήχα και του πονοκεφάλου.

Το αιθέριο έλαιο Sage Spain αναμειγνύεται πολύ καλά με: Γεράνι, Καμφορά, Ευκάλυπτο, Πεύκο. Προσοχή! Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα που νοσούν από ορμονο-εξαρτώμενες παθήσεις, καθώς ενδέχεται να ασκήσει οιστρογονική δράση.

Δείτε επίσης

Λεβάντα Βουλγαρίας (Lavender) 10ml Ancient Wisdom Lavandula angustifolia
€ 7,90
Γεράνι Bio Πόσιμο 10ml by Terpenic Labs
€ 18,90
Πορτοκάλι (Orange) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body citrus cinensis
€ 4,00   € 3,00
Θυμάρι Βορνεόλη 10ml by Terpenic Labs thymus satureioides
€ 13,90
Ρόδο (Rose) 5% σε Τζοτζόμπα 10ml Αιθέριο Έλαιο Nature & Body rosa centifolia
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή