Λεμονόχορτο Bio Πόσιμο 10ml Terpenic Labs

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5250
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Spain
Ονομασία cymbopogon flexuosus
Εταιρεία Terpenic Labs
Barcode 8436553160588
Το Lemongrass, επιστημονική ονομασία Cymbopogon flexuosus, είναι ένα τροπικό πολυετές ψηλό φυτό της βοτανικής οικογένειας των Ποωειδών(Poaceae), εγγενές στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και την Ινδία. Όταν καλλιεργείται σε γλάστρες μπορεί να φτάσει σε ύψος περίπου τα 50-60cm. Έχει φύλλα στενά που μοιάζουν περισσότερο με χορτάρι. Αγαπά τα φωτεινά, ηλιόλουστα και ζεστά μέρη. Το φυτό δεν ανθίζει.

Το αιθέριο έλαιο Lemongrass λαμβάνεται από την απόσταξη των φύλλων του φυτού και έχει ένα φρέσκο, δροσερό, κιτρώδες άρωμα με ελαφρώς πιπεράτο υπόχρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι: η γερανιάλη 45% και το μυρσένιο, ουσίες με ιδιαίτερα ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντιμυκητιακή, αντισηπτική, αντιμικροβιακή και καταπραϋντική δράση.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο Lemongrass της εταιρίας terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Συμβάλλει στην καταπολέμηση της γρίπης, του κρυολογήματος, της βρογχίτιδας, αλλά και των μολύνσεων από ιούς, ενώ χάρη στις αντισηπτικές και στυπτικές του ιδιότητες είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις προβληματικές επιδερμίδες με ακμή, ανοιχτούς πόρους κλπ, καθώς εξισορροπεί τη λιπαρότητα, καθαρίζει σε βάθος και τονώνει το δέρμα.

Επιπλέον, θεωρείται ισχυρό φυσικό αναλγητικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση των μυϊκών πόνων, της ημικρανίας και του πονοκεφάλου, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην καταπολέμηση του στρες, της νευρικότητας και της υπερδιέγερσης. Τέλος, χρησιμοποιείται ως εντομοαπωθητικό και παρασιτοκτόνο. Χώρα προέλευσης: Ινδία.

Το αιθέριο έλαιο Lemongrass συνδυάζεται πολύ καλά με ευκάλυπτο, μέντα, λεβάντα, δενδρολίβανο, βασιλικό και γεράνι.

Δείτε επίσης

Δάφνη (Bay Leaf) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body pimenta racemosa
€ 5,90   € 4,90
Μαύρο Πιπέρι (Black Pepper) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body piper ni grum
€ 47,60
Σιτρονέλα Βιολογική (Citronella) 10ml Ancient Wisdom cymbopogon nardus
€ 5,90
Μαύρη Ερυθρελάτη Bio 10ml Terpenic Labs picea mariana
€ 12,90
Επιστροφή στην κορυφή