Θυμάρι Άγριο Πόσιμο 5ml Terpenic Labs

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 5261
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 5 ml
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Spain
Εταιρεία Terpenic Labs
Barcode 8436553166047
Το άγριο θυμάρι, επιστημονική ονομασία Thymus serpillum (Θύμος ο σερπύλλος), κοινώς γνωστό και ως θρούμπι ή τραγορίγανη είναι ένα αρωματικό, ποώδες, πολυετές, θαμνώδες φυτό, με έρπουσα μορφή – εξ ου και το λατινικό του όνομα serpillum - της οικογένειας Labiatae, με λευκά/ροζ άνθη και μικρά, πράσινα ωοειδή φύλλα με έντονο άρωμα λεμονιού, εγγενές στις χώρες της Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής και κάποιες περιοχές της Ασίας. Το αγριοθύμαρο αποκαλείται αλλιώς και θυμαρομάνα, εξαιτίας πιθανόν της χρήσης του στις εμμηνορροϊκές διαταραχές.
Το αιθέριο έλαιο Thymus serpillum λαμβάνεται από την απόσταξη των ανθοφόρων υπέργειων τμημάτων του φυτού και έχει ένα ζεστό, πικάντικο, κιτρώδες και ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι είναι το καλύτερο αντισηπτικό και απολυμαντικό βότανο το οποίο έχουμε στην διάθεσή μας. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι: η θυμόλη, η καρβακρόλη, και το λιμονέλιο, ουσίες με σημαντική θεραπευτική δράση. Ιδιαίτερα η θυμόλη επιδεικνύει ισχυρές αντιμικροβιακές και μυκητοκτόνες ιδιότητες, ενώ περιέχει και φυσικά αντιβιοτικά.

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ογκολόγους ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζελάλ Μπαγιάρ στην Τουρκία προκειμένου να διαπιστωθεί η επίδραση του άγριου θυμαριού στην δραστηριότητα του καρκίνου του μαστού, βρέθηκε ότι το αιθέριο έλαιο θυμαριού μπορεί να σκοτώσει το 98% των καρκινικών κυττάρων του μαστού (MCF-7) μετά από 72 ώρες θεραπείας. Άλλες μελέτες έχουν δείξει μεγάλη δραστικότητα του θυμαριού έναντι του καρκίνου του στόματος και του καρκίνου των ωοθηκών, αλλά και ενάντια σε μύκητες, όπως η candida.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο Thymus serpillum της εταιρίας terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντικές αντισηπτικές αντιβακτηριακές, αντιμηκυτιασικές, αντιπαρασιτικές, αναλγητικές, αντιικές, νευροτονωτικές και χωνευτικές ιδιότητες.

Είναι φυσικό τονωτικό σε περιπτώσεις σωματικής και πνευματικής κατάπτωσης και άγχους, ενώ λόγω της σπασμολυτικής του δράσης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιπτώσεις κρυολογήματος, βρογχίτιδας, βήχα, άσθματος, αλλά και κρυώματος της κοιλιάς, γαστρίτιδας συνοδευόμενης από διάρροια, δηλητηριάσεων και πυρετού. Επιπλέον, βοηθάει πολύ στην πέψη, κυρίως των λιπαρών τροφών, ενώ χρησιμοποιείται κατά της ατονίας του πεπτικού συστήματος και της ανορεξίας. Τέλος, μπορεί να διεγείρει την κυκλοφορία, να αυξήσει τη χαμηλή αρτηριακή πίεση, αλλά και να ομαλοποιήσει τη ροή της έμμηνου ρύσεως.

Προσοχή! Πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του αιθέριου ελαίου σε περίπτωση υπέρτασης. Μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της κύησης.

Δείτε επίσης

Λεμόνι Τεϊόδεντρο (Lemon Teatree) 10ml Ancient Wisdom leptospermum petersonii
€ 8,90
Γαρύφαλλο Ανθός (Clove Bud) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body eugenia caryophyllus
€ 4,90
Θυμάρι 12ml Amygdalea Thymus Vulgaris
€ 9,90
Θυμάρι Θουγιανόλη Πόσιμο 5ml Terpenic Labs Thymus Vulgaris
€ 24,90
Μυρτιά (Myrtle) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body myrtus communis
€ 7,90
Επιστροφή στην κορυφή