Λεβαντίνη Πόσιμη 10ml Terpenic Labs

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5309
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Προέλευση Spain
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Ονομασία lavandula burnatii
Barcode 8436553160540
Εταιρεία Terpenic Labs
Η Λεβαντίνη (“Lavandin”), επιστημονική ονομασία Lavandula burnatii, μέλος της βοτανικής οικογένειας των Χειλανθών, αποτελεί διασταύρωση της άγριας λεβάντας των Γαλλικών βουνών “Lavandula angustifolia” και της ισπανικής “Lavandula latifolia”. Το υβριδικό είδος “Lavandin” φτιάχτηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω της πλούσιας ανθοφορίας του και της δυνατότητάς του για μαζική καλλιέργεια στις πεδιάδες.

To αιθέριο έλαιο “Lavandin” λαμβάνεται από την απόσταξη των ανθισμένων κορυφών του φυτού και έχει ένα φρέσκο, γλυκό, λουλουδάτο άρωμα που θυμίζει αρκετά τη μυρωδιά της λεβάντας, με ένα ευκρινές όμως "φαρμακευτικό" υπόχρωμα, λόγω της περιεκτικότητάς του σε καμφορά. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι οι Τερπενικοί εστέρες : οξικός λιναλυλεστέρας και οι Τερπενικές αλκοόλες : λιναλοόλη, ουσίες με ισχυρή αντισπασμωδική, ηρεμιστική και χαλαρωτική δράση.

To αιθέριο έλαιο “Lavandin” της εταιρίας terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, παρόμοιες με αυτές της γνήσιας λεβάντας, αλλά ταυτόχρονα ηπιότερες από αυτή. Θεωρείται σημαντικό φυσικό αντικαταθλιπτικό, καθώς φαίνεται πως συμβάλλει στο “χαλάρωμα” του νου, στην απαλλαγή από την υπερένταση και τη νευρικότητα και στην καταπολέμηση των διαταραχών του ύπνου. Λόγω της ισχυρής αντισπασμωδικής του δράσης, συστήνεται για την ανακούφιση της υψηλής πίεσης, των ταχυπαλμιών και των έκτακτων συστολών, ενώ συμβάλλει σε πολύ σημαντικό βαθμό και στην αντιμετώπιση των μυϊκών πόνων (κράμπες, μυϊκές συσπάσεις, δυσκαμψία) γι’ αυτό και αποτελεί το κύριο συστατικό σε κάθε λάδι για μασάζ της αθλητικής κινησιοθεραπείας. Τέλος, βοηθά τη φυσική ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας και συνεπώς τη μείωση της εμφάνισης ουλών και λοιπών σημαδιών. Τόπος προέλευσης: Ισπανία.

Προσοχή! Μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών της κύησης και κατά τη γαλουχία.
Μην το χορηγείτε σε παιδιά κάτω των 6 ετών. Να το χρησιμοποιείτε σε μικρό ποσοστό απευθείας στην επιδερμίδα.

Δείτε επίσης

Τεϊόδεντρο (Tea Tree) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body melaleuca alternifolia
€ 12,00
Ρόδο (Rose) 5% σε Σταφυλέλαιο Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body rosa centifolia
€ 34,90
Νέρολι (Neroli) 10ml by Ancient Wisdom citrus aurantium
€ 89,90
Επιστροφή στην κορυφή