Λεβάντα Άγρια η Στοιχιάς (stoechas) Πόσιμη 10ml Terpenic Labs

€ 28,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5310
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Ονομασία lavandula stoechas
Προέλευση Spain
Barcode 8436553160205
Η Αγριολεβάντα, επιστημονική ονομασία Lavandula stoechas (Λεβάντα η στοιχιάς) είναι ένας αειθαλής, αρωματικός, πολύκλαδος θάμνος της οικογένειας των Χειλανθών, ενδημικός στην περιοχή της Μεσογείου με ύψος από 30 - 80 εκατοστά. Έχει γκρίζο-πράσινα, στενά έως λογχοειδή φύλλα, όρθιους, χνουδωτούς βλαστούς που φύονται από τη βάση και καταλήγουν σε ωοειδή ταξιανθία τύπου στάχυος, και σκούρα-βιολετί άνθη. Πιστεύεται πως αυτή την ποικιλία χρησιμοποιούσαν στα λουτρά της αρχαίας Ρώμης, όπου και απέκτησε τη σπουδαία φήμη της.
To αιθέριο έλαιο “Lavender Stoechas ” λαμβάνεται από την απόσταξη των ανθισμένων κορυφών του φυτού και έχει ένα μάλλον φαρμακευτικό άρωμα που θυμίζει περισσότερο δενδρολίβανο ή καμφορά. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι (%): καμφορά 15-55%, fenchone 10-50%, α-πινένιο 3-6%, 1.8 cineol 10-16%, linalool 2-14%, ουσίες με αξιοσημείωτες ιδιότητες. Στα παλιά χρόνια ήταν περιζήτητο αντίδοτο των δηλητηριάσεων.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο “Lavender Stoechas ” της εταιρίας terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντική θεραπευτική δράση. Συμβάλλει στη χαλάρωση του σώματος και του πνεύματος, στην αποβολή του άγχους, στη μείωση των διαταραχών του ύπνου, στην ανακούφιση από τους πονοκεφάλους, στη θεραπεία εγκαυμάτων, πληγών και τσιμπημάτων από έντομα, ενώ παράλληλα βοηθά στην αντιμετώπιση ποικίλων δερματικών προβλημάτων (ακμή, έκζεμα ψωρίαση), αλλά και στην αποκατάσταση της χροιάς του δέρματος (εξωτερική χρήση). Σημαντική είναι η συμβολή του και στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, όπως: ωτίτιδα, στοματίτιδα, παραρρινοκολπίτιδα, αλλά και στην καταπολέμηση ποικίλων ενοχλητικών συμπτωμάτων του γαστρεντερικού, όπως: κολικοί, δυσπεψία, μετεωρισμός, γαστρική ατονία. Χώρα προέλευσης: Ισπανία.
Συνδυάζεται πολύ καλά με: Πικρό Πορτοκάλι, Θυμάρι linaloοl, Κορίανδρο.
Προσοχή: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κετόνες δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της κύησης (κίνδυνος αποβολής) και της γαλουχίας.
Για απολύμανση του χώρου στάξτε 2 σταγόνες Lavender Stoechas + 2 σταγόνες Tea Tree + 2 σταγόνες Maritime Pine σε διαχύτη ή υγραντήρα.

Δείτε επίσης

Θούγια Πόσιμο 5ml Terpenic Labs Thuja occidentalis
€ 12,90
Φασκόμηλο Άγριο 5ml Κίτσος
€ 12,90
Ευκάλυπτος (Eucalyptus) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body eucalyptus globulus
€ 3,00
Λεβάντα Βουλγαρίας (Lavender) 10ml Ancient Wisdom Lavandula angustifolia
€ 7,90
Ρόδο 2ml Βοῒου Κοζάνης rosa damascena
€ 39,90
Επιστροφή στην κορυφή