Μελισσόχορτο 5% σε αμυγδαλέλαιο Κίτσος

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5789
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 5 ml
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Κίτσος
Το μελισσόχορτο, επιστημονική ονομασία Melissa Officinalis, είναι μία πολυετής πόα της οικογένειας των Χειλανθών με ύψος που φτάνει τα 70 – 150cm, φυτό ιθαγενές της νότιας Ευρώπης και της περιοχής της Μεσογείου, το οποίο πλέον καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο. Για περισσότερο από 2000 χρόνια, το μελισσόχορτο ήταν πολύτιμο συστατικό πολλών ελιξιρίων της ζωής, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητό στον Αβικέννα, Άραβα γιατρό του 11ουαι., αλλά και στον αλχημιστή Παράκελσο. Ήταν δημοφιλές ως αποτελεσματική θεραπεία για τη μελαγχολία, το λήθαργο, την κακή μνήμη, αλλά και ως βοήθημα για την αποκατάσταση της νεανικής «ζωτικότητας».

Το αιθέριο έλαιο Μελισσόχορτο της ΚΙΤΣΟΣ είναι ένα εξαιρετικά ποιοτικό έλαιο, απόλυτα αγνό και βιολογικό. Το προϊόν έχει υποστεί απόσταξη στο αποστακτήριο της εταιρίας, στην Πλατανούσα Ιωαννίνων, στους πρόποδες των Τζουμέρκων, από αυτοφυές μελισσόχορτο το οποίο συλλέγεται στις πλαγιές του όρους Ξηροβουνίου, στα 1200 μέτρα υψόμετρο. To αιθέριο έλαιο Μελισσόχορτο είναι πλούσιο σε ευγενόλη, θυμόλη, λιναλοόλη, γερανιόλη, γερανιάλη, καρυοφυλλένιο και σιτρονέλα, ουσίες, οι οποίες του προσδίδουν τις σημαντικές αντιβακτηριακές, αντικαταθλιπτικές, αντισταμινικές, αντιμικροβιακές, αντισπασμωδικές και αντιικές του ιδιότητες. Θεωρείται άριστη θεραπεία για μολύνσεις και αλλεργίες, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συμβολή του στην καταπολέμηση των ιών.

Τελευταίες έρευνες επιβεβαιώνουν μάλιστα την μεγάλη αποτελεσματικότητά του σε περιπτώσεις επιχείλιου έρπητα. Το έλαιο μελισσόχορτο τονώνει, επίσης την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα, μειώνει την πίεση του αίματος, ανακουφίζει τους σπασμούς του πεπτικού σωλήνα, ενώ χρησιμοποιείται και για την καταπολέμηση της δυσπεψίας Τέλος, χάρη, στην ιδιότητά του να δρα κατά των πόνων στις νευρικές απολήξεις, καθίσταται ιδανικό για πονοκεφάλους, ημικρανίες, πόνους περιόδου, πονόδοντο, και κολικούς του εντέρου. Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται για τον περιορισμό της κατάθλιψης, της νευρικότητας, της έντασης, της αϋπνίας, του έντονου στρες, και της ευερεθιστότητας. Συχνά δε, χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα χαλαρωτικά έλαια, όπως η βαλεριάνα, το χαμομήλι και ο λυκίσκος, για καλύτερα αποτελέσματα.

Προσοχή! Δεν συνιστάται σε εγκυμονούσες και θηλάζουσες γυναίκες.
Επιπλέον, συχνά αλληλεπιδρά με φάρμακα για τη θεραπεία του θυρεοειδούς. Να το χρησιμοποιείτε μόνο κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό σας.

Περιεκτικότητα ελαίου 5% (95% αμυγδαλέλαιο). Συσκευασία 5ml.

Δείτε επίσης

Λεβάντα (Lavender) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Lavandula angustifolia
€ 4,20
Eureka Synergy 5ml Terpenic labs
€ 4,90
Κυπαρίσσι (Cypress) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Cupressus sempervirens
€ 15,60
Φασκόμηλο (Sage) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body salvia officinalis
€ 23,60
Επιστροφή στην κορυφή