Φασκόμηλο Άγριο 5ml Κίτσος

€ 12,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5790
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 5 ml
Εταιρεία Κίτσος
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Hellas
Το αιθέριο έλαιο άγριου φασκόμηλου της εταιρίας ΚΙΤΣΟΣ είναι ένα ποιοτικό έλαιο, απόλυτα αγνό και βιολογικό. Το προϊόν έχει υποστεί απόσταξη στο αποστακτήριο της εταιρίας, στην Πλατανούσα Ιωαννίνων, στους πρόποδες των Τζουμέρκων, από αυτοφυές άγριο φασκόμηλο, το οποίο συλλέγεται στα βουνά της Ηπείρου και είναι προικισμένο με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν πραγματικό ιάμα.

Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι: η α - β-θουνόνη (κετόνες), το β-πινένιο, τα διτερπένια & τριτερπένια, τα φλαβονοειδή, καθώς και κάποια συστατικά φαινολικών οξέων, ουσίες με ισχυρή αντιβακτηριδιακή, αντισηπτική αντιβιοτική, αντιμυκητιακή και τονωτική δράση.

Το αιθέριο έλαιο άγριου φασκόμηλου φαίνεται ότι επιταχύνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και της μνήμης, αλλά και τη διαδικασία επεξεργασίας πληροφοριών. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal Pharmacological Biochemical Behavior, κατέδειξε πως άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, θα ήταν καλό να χρησιμοποιούν φασκόμηλο. Επιπλέον, συμβάλλει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και των συνοδών συμπτωμάτων του, ενώ λόγω της σημαντικής οιστρογόνου δράσης του, βοηθά στην αντιμετώπιση των πόνων της περιόδου, καθώς και στην μείωση της έντονης εφίδρωσης κατά την εμμηνόπαυση. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αποτελεί ένα πραγματικό, φυσικό αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και με την ισχυρή λιποδιαλυτική του δράση καταπολεμά την κυτταρίτιδα.

Επιπλέον, βοηθά στα τσιμπήματα από κουνούπια και σφήκες, βελτιώνει το χρώμα των σκούρων και γκρίζων μαλλιών, τονώνει και δίνει λάμψη στα ξηρά και ευαίσθητα μαλλιά, ενώ ως καλλυντικό, χρησιμοποιείται ως μάσκα για τον βαθύ καθαρισμό του προσώπου. Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται για τη διέγερση του μυαλού και την αντιμετώπιση περιπτώσεων μελαγχολίας και απαισιοδοξίας, καθώς και για την ψυχική κόπωση, την κατάθλιψη και την ανησυχία.

Προσοχή! Η χρήση του φασκόμηλου αντενδείκνυται στα υπερτασικά άτομα. εγκύους & θηλάζουσες γυναίκες.

Δείτε επίσης

Λεμονόχορτο (Lemongrass) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cymbopogon citratus
€ 4,40   € 3,20
Πεύκο (Pine) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body pinus sylvestris
€ 4,90   € 3,90
Λεβάντα 12ml Amygdalea Lavandula angustifolia
€ 9,90
Μοσχολέμονο (Λάιμ-Lime) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body citrus aurantifolia
€ 4,90   € 3,90
Υλάνγκ Υλάνγκ (Ylang Ylang) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Cananga odorata
€ 39,50
Επιστροφή στην κορυφή