Ρίγανη 10ml Συνεταιρισμού Βοΐου Κοζάνης

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5898
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Προέλευση Hellas (Kozani)
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Ο Συνεταιρισμός αρωματικών, φαρμακευτικών και οπωροκηπευτικών φυτών Βοΐου Κοζάνης κυκλοφόρησε ένα νέο, εξαιρετικό προϊόν, το πόσιμο αιθέριο έλαιο ρίγανης.

Το ριγανέλαιο θεωρείται ένα από τα πολυτιμότερα φυτικά έλαια που υπάρχουν, ικανό να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα από μικρόβια, μύκητες, βακτήρια και ιούς. Η πλούσια σύστασή του σε τερπίνες, αλκοόλες και εστέρες του προσδίδουν ισχυρή αντισηπτική, αντιιική, αντιφλεγμονώδη και αντιμυκητιακή δράση, ενώ η περιεκτικότητά του σε φαινόλες - καρβακρόλη και θυμόλη – ουσίες με ισχυρή αντισηπτική και αντιοξειδωτική δράση, το καταστούν πραγματικό ιάμα.

Εργαστηριακές δοκιμές έχουν καταδείξει ότι πρόκειται για ένα φυσικό και πολύ ισχυρό αντιβιοτικό, σε πολλές περιπτώσεις καλύτερο από τα χημικά αντιβιοτικά, καθώς δεν δημιουργεί βλαβερά στελέχη στο σώμα και δεν παρουσιάζει καμία από τις παρενέργειες αυτών. Έρευνες έχουν επίσης, αποδείξει ότι το έλαιο της ρίγανης έχει πολύ ισχυρή αντιοξειδωτική δράση στην οξείδωση των λιποπρωτεϊνων του ορού του αίματος, καθώς και ότι συμβάλλει στην αναστολή της ανάπτυξης των ζυμομυκήτων, συμπεριλαμβανομένου του candida albicans, ως εκ τούτου είναι ένα πολύ σημαντικό θεραπευτικό μέσο για γυναίκες με υποτροπιάζουσες κολπίτιδες από μύκητες, αλλά και όσους πάσχουν από στοματικές λοιμώξεις.

Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο ρίγανης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος, όπως φουσκώματα, παλινδρόμηση, έλκος και σπαστική κολίτιδα, ενώ επιδεικνύει ισχυρή δράση και στην μείωση του ζαχάρου. Παράλληλα είναι κατάλληλο για την καταπολέμηση παθήσεων του αναπνευστικού, όπως φαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, ιγμορίτιδα, λαρυγγίτιδα, γρίπη, κοινό κρυολόγημα, άσθμα και αλλεργική ρινίτιδα, ενώ ενδείκνυται και για την φροντίδα της στοματικής υγιεινής καθώς καταπολεμά τα βακτήρια, την πλάκα, την ουλίτιδα, την κακή αναπνοή, ακόμα και την περιοδοντίτιδα. Τέλος, βοηθάει σημαντικά στην αντιμετώπιση δερματολογικών προβλημάτων, όπως μυκητιάσεις, ακμή, ενώ είναι εξαιρετικό και για την καταπολέμηση της πιτυρίδας, αλλά και των ψειρών!

Προσοχή! Δεν συνιστάται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Να μην γίνεται χρήση από άτομα με έλλειψη σιδήρου.
Μην εφαρμόζετε έλαιο ρίγανης σε ανοικτές πληγές`.

Δείτε επίσης

Κανέλα Φλοιός (Cinnamon Bark) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cinnamomum zeylanicum
€ 9,90
Λεβάντα (Lavender) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Lavandula angustifolia
€ 4,20
Γκρέιπφρουτ Bio Πόσιμο 10 ml Terpenic Labs citrus paradisi
€ 11,90
Μανταρίνι (Mandarin) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Citrus nobilis
€ 19,60
Επιστροφή στην κορυφή