Ρίγανη Πόσιμη 5ml Aetheleon

€ 17,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6021
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 5 ml
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Hellas
Ονομασία origanum vulgare ssp. hirtum
Barcode 5214000800002
Η Ρίγανη, πολυετές βότανο με ιδιαίτερο αρωματικό άρωμα, ενδημικό κυρίως στην περιοχή της Μεσογείου, θεωρείται πλούσια πηγή φυτικών ινών, πτητικών ελαίων, στερολών και φλαβονοειδών και χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα ως αρωματική τροφή, αλλά και ως ιάμα στη λαϊκή ιατρική για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.

Το Βιολογικά πιστοποιημένο αιθέριο έλαιο ρίγανης της εταιρίας Aetheleon είναι ένα εξαιρετικά ποιοτικό προϊόν οργανικής καλλιέργειας, το οποίο παράγεται με απόσταξη με ατμό του φυτού, ποικιλία Origanum Vulgare ssp hirtum (είδος ενδημικό στην Ελλάδα), σε ειδικό αποστακτήρα και περιέχει υπερσυμπυκνωμένες τις αρωματικές θεραπευτικές ουσίες του βοτάνου, καθώς για τα 5ml ελαίου χρειάζονται περίπου 2,5 κιλά αποξηραμένης ρίγανης.

Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι το αιθέριο έλαιο ρίγανης, χάρη κυρίως στην κύρια θεραπευτική ουσία του φυτού, την καρβακρόλη, διαθέτει ισχυρές αντιβιοτικές, αντιμικροβιακές (κατά των βακτηρίων, των μυκήτων και των παρασίτων), αντιϊκές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες συμβάλλουν στην φυσική ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος χωρίς να προκαλούν την μεταβολή της φυσικής ισορροπίας του οργανισμού. Συγκεκριμένα το αιθέριο έλαιο της ρίγανης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία ως αντισηπτικό και αποχρεμπτικό του αναπνευστικού συστήματος για την καταπολέμηση της οξείας και χρόνιας βρογχίτιδας, της λαρυγγίτιδας, της φυματίωσης κλπ, ως αναλγητικό και καταπραϋντικό για την ανακούφιση από ρευματισμούς, μυϊκούς πόνους, πόνους αρθρώσεων και οδονταλγίες, καθώς και ως στυπτικό για την αντιμετώπιση των εντερικών διαταραχών. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο ως επουλωτικό, σε πληγές, έλκη κλπ., ως αντιμυκητιασικό για την προστασία του δέρματος και των νυχιών, αλλά και ως παρασιτοκτόνο για την καταπολέμηση των ψειρών.

Παράγεται με την επιστημονική επίβλεψη ερευνητών της φαρμακευτικής σχολής του Α.Π.Θ και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Τα φιαλίδια που έχουν επιλεγεί φιλτράρουν το φυσικό φως και διατηρούν αναλλοίωτο το προϊόν. 100% αγνό προϊόν, χωρίς προσμείξεις Vegan certified.

Το φιαλίδιο των 5ml περιέχει περίπου 150 σταγόνες αιθέριου ελαίου και η προτεινόμενη χρήση είναι 90 σταγόνες τον χρόνο το ανωτέρω.

Το Aetheleon είναι ένα οργανικό οικογενειακό αγρόκτημα μικρής κλίμακας, κοντά στην Θεσσαλονίκη, αφιερωμένο στην παραγωγή αιθέριων ελαίων υψηλής ποιότητας από ελληνικές ποικιλίες βοτάνων. Το αγρόκτημα και τα προϊόντα της Aetheleon είναι πιστοποιημένα βιολογικά από την Biohellas και εποπτεύονται από ερευνητές του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε μια συνεχή προσπάθεια βελτίωσης της διαδικασίας καλλιέργειας, με σκοπό την υποστήριξη ενός ισορροπημένου, ενεργειακά αποδοτικού και βιώσιμου οικοσυστήματος, με προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας.

Δείτε επίσης

Μέντα (Peppermint) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Mentha Piperita
€ 16,90   € 12,00
Ρόδο (Rose) 5% σε Σταφυλέλαιο Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body rosa centifolia
€ 34,90
Γεράνι Bio Πόσιμο 10ml by Terpenic Labs
€ 18,90
Merry Christmas Synergy 5ml Terpenic Labs
€ 4,90
Κάσσια (Cassia) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cinnamomum cassia
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή