Μάραθος Πικρός Πόσιμος 10ml Terpenic Labs

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6025
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Spain
Ονομασία foeniculum vulgare
Barcode 8436553160489
Εταιρεία Terpenic Labs
Ο Μάραθος, επιστημονική ονομασία Foeniculum vulgare Mill είναι ένα ποώδες, αρωματικό φυτό της οικογένειας Apiaceae, το οποίο χωρίζεται σε δύο υποείδη: Στο υποείδος piperitum, το οποίο αναπτύσσεται άγρια σε ξηρά, πετρώδη εδάφη και στο υποείδος vulgare που είναι κυρίως προϊόν καλλιέργειας, εγγενές παλαιότερα της περιοχής της Μεσογείου, το οποίο πλέον αναπτύσσεται και σε περιοχές της Βόρειας Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Βόρειας Αμερικής. Από το τελευταίο αυτό υποείδος έχουν προκύψει με την πάροδο του χρόνου δύο ποικιλίες: Η ποικιλία Foeniculum vulgare Mill (subsp. Vulgare var dulche) ή γλυκός μάραθος και η ποικιλία Foeniculum vulgare Mill (subsp. Vulgare var vulgare) ή πικρός μάραθος.

Το αιθέριο έλαιο Finocchio Amaro ή πικρός μάραθος, λαμβάνεται με απόσταξη με ατμό ολόκληρου του φυτού και έχει φρέσκο, πικάντικο και δροσερό άρωμα. Χρησιμοποιήθηκε από όλους τους αρχαίους πολιτισμούς ως φαρμακευτικό και καλλυντικό έλαιο. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι: τρανς αναιθόλη 50-70%, εστραγκόλη 2-5%, λιμονένιο 6-11%, πινένιο α 6-8%, φαινχόνη 10-20%, ουσίες με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Το πόσιμο αιθέριο έλαιο Finocchio Amaro της εταιρίας terpeniclabs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντική αντισπασμωδική, διαλυτική των αερίων του στομάχου, διουρητική, απολυμαντική, τονωτική και γαλακταγωγή δράση. Είναι ένα εξαιρετικό ιάμα για το στομάχι και τα έντερα, καθώς ανακουφίζει από τον τυμπανισμό, τον κολικό και το άλγος, ενώ ταυτόχρονα διεγείρει την πέψη και ανοίγει την όρεξη. Επιπλέον, λόγω της διουρητικής του δράσης, μειώνει την κατακράτηση υγρών, καταπολεμά την παχυσαρκία και την κυτταρίτιδα, ενώ ανακουφίζει και από τις φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος. Επίσης, διεγείρει το επίπεδο οιστρογόνων, αυξάνει τη γαλουχία, στις θηλάζουσες μητέρες, συμβάλλοντας μέσω αυτού και στην ανακούφιση των κολικών στα βρέφη, ενώ αντιμετωπίζει με επιτυχία και την δυσμηνόρροια. Εξωτερικά αντιμετωπίζει τους μυϊκούς και ρευματικο πόνους και τις κράμπες, ενώ στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται για την ανακούφιση από την νευρική ένταση και το άγχος και την ενίσχυση της διάθεσης.
Συνδυάζεται εξαιρετικά με: Λεβάντα, Γεράνι, Σανταλόξυλο, Τριαντάφυλλο Δαμασκού. Προέλευση: Ισπανία.

Προτεινόμενο Μείγμα για την αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών: Ανακατέψτε 3 σταγόνες Δενδρολίβανο camphor + 6 σταγόνες Μάραθο + 3 σταγόνες Άρκευθο + 3 σταγόνες Γκρέιπφρουτ σε 30ml φυτικού ελαίου βάσης από λινάρι και απλώστε στην πάσχουσα περιοχή κάνοντας έντονο μασάζ.
Κατάλληλο και για τον αρωματισμό των όσπριων και του ψαριού στην μαγειρική.

Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της γαλουχίας, από μικρά παιδιά κάτω των έξι ετών ή από ασθενείς με καρκίνο.

Τop-middle note

Δείτε επίσης

Λεμόνι Βιολογικό (Lemon) 10ml Ancient Wisdom citrus limonum
€ 5,90
Ερυθρελάτη (Spruce) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body tsuga canadensis
€ 12,90
Λεβάντα Bio Ελληνική 10ml Verdus BioHerbs
€ 9,90
Πορτοκάλι Γλυκό Bio Πόσιμο 10ml Terpenic Labs citrus sinensis
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή