Λεβάντα Bio Ελληνική 10ml Verdus BioHerbs

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6474
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Προέλευση Hellas
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Barcode 5214001661022
Εταιρεία Verdus Bioherbs
Το αιθέριο έλαιο Λεβάντας της εταιρίας Verdus BioHerbs προέρχεται από το φυτό Lavandula angustifolia var. Sevtopolis με την μέθοδο της απόσταξης με ξηρό ατμό και είναι ένα από τα πλέον ευεργετικά έλαια με πολλαπλές ιδιότητες και χρήσεις. Το άρωμά του είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό, γλυκό και βοτανώδες, από το οποίο αναδύονται απαλές νότες φρεσκάδας. Κύριες δραστικές του ενώσεις είναι οι τερπενικές αλκοόλες: λιναλοόλη, ουσία με εγνωσμένες αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντιπαρασιτικές και νευροτονικές ιδιότητες και τα μονοτερπένια υδρογονάνθρακες: λιμονένιο, το οποίο επιδεικνύει ισχυρή αντικαταθλιπτική, αγχολυτική, αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση.

Χρησιμοποιείται για την επούλωση τραυμάτων, αλλά και σε πληγές, εγκαύματα και τσιμπήματα εντόμων, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τη συμβολή του στη θεραπεία αναπνευστικών νοσημάτων, όπως το άσθμα, ο κοκίτης, η γρίπη και η βρογχίτιδα. Επιπλέον, διαθέτει ισχυρή αντισηπτική δράση, καθώς θεραπεύει το έκζεμα και την ακμή, αλλά και σημαντικές αντιμικροβιακές ιδιότητες δρώντας εναντίον πολλών ιών και βακτηρίων (στρεπτόκοκκος, πνευμονιόκοκκος, σταφυλόκοκκος E.coli). Έρευνες έδειξαν επίσης, πως το έλαιο λεβάντας επιδρά σημαντικά στο κεντρικό νευρικό σύστημα, στη θεραπεία του Αλτσχάιμερ, της εγκεφαλικής ισχαιμίας, αλλά και του καρκίνου του μαστού, ενώ χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία της αλωπεκίας, για τους μετεγχειρητικούς και μυϊκούς πόνους, ενώ συμβάλλει και στην αποτελεσματική ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Στην αρωματοθεραπεία, λόγω της ηρεμιστικής και χαλαρωτικής του δράσης, επιδεικνύει ισχυρή επίδραση σε ψυχολογικές παραμέτρους, συμβάλλοντας στη βελτίωση της διάθεσης, στη μείωση των πονοκεφάλων και ιλίγγων και στην καλύτερη συγκέντρωση και ποιότητα ύπνου. Τέλος, είναι αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό και αντισκοριακό.

Η Verdus BioHerbs S.A. είναι η μεγαλύτερη εταιρία επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα. Η καλλιέργεια των βοτάνων πραγματοποιείται σε ιδιόκτητα στρέμματα της εταιρείας στην περιοχή της Επανομής, 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας και απόσταξης των φυτών. Στόχος της εταιρίας είναι η παραγωγή προϊόντων με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης

Θυμάρι Βορνεόλη 10ml by Terpenic Labs thymus satureioides
€ 13,90
Τσίλι (Chilli) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Capsicum annuum
€ 7,90
Γαρύφαλλο Φύλλο (Clove Leaf) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body eugenia caryophyllus
€ 17,60
Λευκόδεντρο (Cajeput) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body melaleuca cajuputi
€ 3,90
Λαντάνα 5ml Mira lantana camara
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή