Ρίγανη Bio 10ml Botanicalia by Verdus BioHerbs

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 6475
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Προέλευση Hellas
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Εταιρεία Verdus Bioherbs
Barcode 5214001661145
Το αιθέριο έλαιο ρίγανης της εταιρίας Verdus BioHerbs προέρχεται από το φυτό Origanum vulgare ssp.hirtum με τη μέθοδο της απόσταξης με ξηρό ατμό και έχει έντονο, γλυκό και βοτανώδες άρωμα.

Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι η καρβακρόλη και η θυμόλη, ενώσεις οι οποίες, λόγω της αντιβακτηριακής, αντιμυκητιακής, αντιφλεγμονώδους και αντισηπτικής τους δράσης, έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα από μικρόβια, μύκητες, βακτήρια και ιούς πάσης φύσεως, όπως του μύκητα Κάντιντα, του καµπυλοβακτηριδίου (πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνο για μερικά είδη έλκους),του σταφυλόκοκκου, της ψευδομονάδας, της σαλμονέλας, καθώς και του Candida Ablicans, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα και σήμερα αποτελεσματική φαρμακευτική αγωγή. Επιπλέον, πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι η καρβακρόλη διαθέτει πιθανές ιδιότητες αναγέννησης του ήπατος αποκαθιστώντας τη ροή του αίματος στα όργανα και τους ιστούς, αλλά και πιθανή συμβολή στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε απόπτωση (αυτοκτονία) των καρκινικών κυττάρων.

Το αιθέριο έλαιο ρίγανης είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό, φυσικό αντιβιοτικό, συχνά καλύτερο από τα χημικά αντιβιοτικά, καθώς δεν έχει τις παρενέργειές τους. Θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα έναντι του κρυολογήματος και της γρίπης ακόμη και του ιού Η1Ν1, ενώ είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, μέσω εισπνοών και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πνευμονικών και αναπνευστικών προβλημάτων.

Επιπλέον, φαίνεται ότι επιδεικνύει αποτελεσματική δράση και στη μείωση του σακχάρου, ενώ θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα αιθέρια για την υγεία του γαστρεντερικού, αφού αυξάνει τη ροή της χολής και σκοτώνει τα παθογόνα βακτήρια του εντέρου που ζουν στο πεπτικό σύστημα. Πρόσφατη έρευνα του ΑΠΘ απέδειξε ότι διαθέτει ιδιαίτερα ισχυρή αντιοξειδωτική δράση στην οξείδωση των λιποπρωτεϊνων του ορού του αίματος, αλλά και στην επιβράδυνση της φθοράς των κυττάρων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην καθυστέρηση της γήρανσης. Ιδανικό επίσης, για ψωρίαση, μυκητίαση του δέρματος και άλλες δερματοπάθειες, αλλά και για την καταπράυνση της επιδερμίδας από τσιμπήματα εντόμων.

Προσοχή! Δεν συνιστάται για άτομα με έλλειψη σιδήρου, καθώς εμποδίζει την απορρόφησή του από τον οργανισμό. Μην το χρησιμοποιείτε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η Verdus BioHerbs S.A. είναι η μεγαλύτερη εταιρία επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα. Η καλλιέργεια των βοτάνων πραγματοποιείται σε ιδιόκτητα στρέμματα της εταιρείας στην περιοχή της Επανομής, 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας και απόσταξης των φυτών. Στόχος της εταιρίας είναι η παραγωγή προϊόντων με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης

Πεύκο (Pine) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body pinus sylvestris
€ 15,60
Μανταρίνι Κόκκινο (Tangerine) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus reticulata
€ 19,60
Ερυθρελάτη (Spruce) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body tsuga canadensis
€ 12,90
Κάσσια (Cassia) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cinnamomum cassia
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή