Ελίχρυσος 10ml Life Secrets

€ 59,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 6501
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Ονομασία Helychrisum Ιtalicum
Ο Ιταλικός Ελίχρυσος, (Helychrisum italicum), ο επονομαζόμενος και Αθάνατος ή Αμάραντος, καθώς, ακόμη και όταν κόβεται και ξηραίνεται, διατηρεί το σχήμα του και το χρώμα του, είναι ένα υπέροχο φυτό με ασημί φύλλωμα και όμορφα χρυσοκίτρινα άνθη. Έχει πριμοδοτηθεί από τη φύση με πλείστες αναγεννητικές ιδιότητες, χάρη στις οποίες έχει λάβει το προσωνύμιο φυτό της αιώνιας νεότητας.

Το αιθέριο έλαιο Ιταλικού Ελίχρυσου της εταιρίας Life Secrets παράγεται από την απόσταξη μέσω ατμού ανθών του φυτού και είναι προϊόν πλούσιο σε υδρογονάνθρακες, φλαβονοειδή και τερπενοειδή, συστατικά με σημαντικές αντιφλεγμονώδεις, αποσυμφορητικές, επουλωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με μία έκθεση του Κέντρου Ερευνών Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Beira στην Πορτογαλία, τα φλαβονοειδή και οι ενώσεις τερπενίου του ελίχρυσου είναι ουσίες εξαιρετικά αποτελεσματικές κατά των βακτηριδίων και των μυκήτων (ιδιαίτερα του μύκητα Candida) που προκαλούν ερεθισμούς του δέρματος, (συμπεριλαμβανομένων των εξανθημάτων, των μολύνσεων και της καθυστερημένης επούλωσης πληγών), ενώ η ισχυρότατη κυταρρο-αναπλαστική τους δράση, καθυστερεί τη γήρανση και προάγει την συνολική υγεία του δέρματος. Επιπλέον, σειρά κλινικών ερευνών έχουν δείξει ότι οι αντιοξειδωτικές ενώσεις της σύστασής του αναστέλλουν το οξειδωτικό στρες και σε πολλές περιπτώσεις και την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος, ενώ οι σημαντικές αντιβιοτικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες το καθιστούν εξαιρετική θεραπεία κατά της ακμής.

Επιπρόσθετα, το έλαιο από ελίχρυσο φαίνεται ότι μειώνει τον πόνο των μυών ανακουφίζοντας από το οίδημα και τη φλεγμονή, ενώ θεωρείται ότι βελτιώνει και την κυκλοφορία του αίματος συμβάλλοντας στην επούλωση των νεύρων, των αρθρώσεων και των μυϊκών ιστών, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά αποτελεσματικό για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας, της ινομυαλγίας και των τραυματισμών που σχετίζονται με την άσκηση.

Περαιτέρω, πιστεύεται ότι διεγείρει την έκκριση των γαστρικών υγρών βοηθώντας την πέψη, ενώ θεωρείται φυσική ανακούφιση για τις αιμορροΐδες και τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Τέλος, σε ψυχολογικό επίπεδο φαίνεται ότι χαλαρώνει και υποστηρίζει την περιοχή του ηλιακού πλέγματος, ελαφρύνοντας την ένταση που απορρέει από την υπερπροσπάθεια και τον υπερβολικό έλεγχο, καθώς και την κατάθλιψη που οφείλεται σε μακροχρόνια απογοήτευση.
Συνδυάζεται εξαιρετικά με τα αιθέρια έλαια της Λεβάντας, του Χαμομηλιού και των εσπεριδοειδών, όπως το Λεμόνι, το Πορτοκάλι κλπ.

Δείτε επίσης

Βασιλικος (Basil) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body ocimum basilicum
€ 19,90
Ρόδο 10ml Βοῒου Κοζάνης rosa damascena
€ 199,00
Λιβάνι (Frankincense) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body boswellia thurifera
€ 14,90
Έλατο (Fir Needle) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body abies sibirica
€ 6,90
Μανταρίνι Πράσινο 10ml Aroflora citrus reticulata blanco
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή