Λεβάντα Άγρια 5ml Ikaria Nature

€ 12,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 6625
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 5 ml
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Hellas
Ονομασία lavandula stoechas
Εταιρεία Ikaria Nature
Η άγρια Λεβάντα (επιστημονική ονομασία Lavandula Stoechas) αναπτύσσεται σε μεγάλη αφθονία σε ολόκληρη την Ικαρία. Τον Μάρτιο, την εποχή της ανθοφορίας της, η θέαση των ανθισμένων λουλουδιών της, προαναγγέλλει για εμάς την Άνοιξη ενώ σηματοδοτεί και την αρχή της περιόδου της απόσταξης.

Με αμέριστη προσοχή, οι άνθρωποι της ikarianature συλλέγουν μόνο τα λουλούδια του φυτού μαζί με ένα μικρό κομμάτι του στελέχους που το υποστηρίζει. Διασφαλίζουν ότι κάθε στέλεχος που μαζεύεται είναι ένας νέος, μαλακός βλαστός, και ποτέ δεν παίρνουμε τα ξυλώδη μέρη του φυτού, καθώς αυτό θα το βλάψει ενώ θα μειώσει και την ποιότητα του αιθέριου ελαίου.

Το αιθέριο έλαιο της άγριας Λεβάντας που αποστάσει η εταιρία έχει διαφορετικές ιδιότητες και χρήσεις από το έλαιο του κοινού είδους Lavandula Angustifolias ή True Lavender. Το άρωμά του είναι πιο ισχυρό και φαρμακευτικό, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυσική καμφορά, ουσία με εξαιρετικές αντισηπτικές, αντιμικροβιακές και απολυμαντικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται για την επούλωση τραυμάτων, διαστρεμμάτων, οιδημάτων, κοψιμάτων και γδαρσιμάτων, ενώ είναι ιδανικό και για τα τσιμπήματα των εντόμων.

Επιπλέον πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η άγρια λεβάντα διαθέτει αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική, αντισπασμωδική, και ηρεμιστική δράση και φαίνεται ότι συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, στην τόνωση του αναπνευστικού μέσω της αφαίρεσης της βλέννας από τους πνεύμονες, αλλά στην ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Στην αρωματοποιία, το έλαιο της άγριας λεβάντας ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων και της αϋπνίας, ενώ θεωρείται ιδανικό και ως λάδι μασάζ (με λάδι βάσης) καθώς χαλαρώνει τους μύες και καθαρίζει το νου από στεναχώριες και σκοτούρες. Τέλος, λίγες σταγόνες ελαίου λεβάντας στη μπανιέρα σας υπόσχονται έναν βαθύ, συνεχή και ήρεμο ύπνο.

Δείτε επίσης

Γαρύφαλλο Φύλλο (Clove Leaf) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body eugenia caryophyllus
€ 17,60
Μαύρη Ερυθρελάτη Bio 10ml Terpenic Labs picea mariana
€ 12,90
Μάραθος Πικρός Πόσιμος 10ml Terpenic Labs foeniculum vulgare
€ 11,90
Ρόδο 3ml Βοῒου Κοζάνης rosa damascena
€ 59,90
Επιστροφή στην κορυφή