Κρίταμος 5ml IkariaNature

€ 19,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 6626
Είδος Αρωματικά Χώρου
Βάρος 5 ml
Ονομασία crithmum maritimum
Προέλευση Hellas
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Το Κρίταμο (επιστημονική ονομασία Crithmum maritimum) ή όπως αποκαλείται αλλιώς, Rock Samphire αλλά και Sea Fennel, αναπτύσσεται στο επίπεδο της θάλασσας, ακριβώς στο ύψος της ακτογραμμής. Η άνθησή του πραγματοποιείται στα τέλη Αυγούστου και, καθώς είναι το τελευταίο βότανο που αποστάζεται, η συλλογή του σηματοδοτεί για τους ανθρώπους της ikarianature το τέλος της σκληρής δουλειάς όλης της περιόδου. Το φυτό είναι γεμάτο χυμούς, η αίσθησή του είναι απαλή και ταυτόχρονα κρουστή και είναι το μόνο που συλλέγεται με γυμνά χέρια, καθώς τα ευωδιαστά του άνθη χρειάζονται μόνο μια απαλή συστροφή στο στέλεχος για να ξεκολλήσουν.

Φυτό ιθαγενές σε ορισμένες περιοχές της Μεσογείου, το Κρίταμο χρησιμοποιήθηκε αρχικά μόνο στη γαστρονομία. Τα τελευταία όμως χρόνια άρχισε να αναδεικνύεται η χρησιμότητά του στην φαρμακευτική, κυρίως λόγω της περιεκτικότητάς του σε χλωρογενικό οξύ (υδροξυκινναμικό οξύ) και στα παράγωγά του, μίας σημαντικής αντιοξειδωτικής ουσίας η οποία διαθέτει επιπλέον αντιϊκές, αντιφλεγμονώδεις και ανοσολογικές ιδιότητες.

Το αιθέριο έλαιο του κρίταμου χρησιμοποιείται στην φαρμακευτική ως διουρητικό (ενισχύει την ομαλή λειτουργία των νεφρών), άριστο χωνευτικό και ορεκτικό, ισχυρό αντιμικροβιακό και καθαριστικό του αίματος, ενώ πιστεύεται ότι συμβάλλει ιδιαίτερα στην ομαλή λειτουργία του συκωτιού. Στην κοσμητολογία θεωρείται ισχυρός αντιοξειδωτικός και αντιρυτιδικός παράγοντας και χρησιμοποιείται συχνά για την δημιουργία αντιγηραντικών καλλυντικών σκευασμάτων, καθώς φαίνεται ότι διατηρεί το δέρμα νεανικό και φρέσκο.

Δείτε επίσης

Μαύρη Σοκολάτα Αρωματικό 10ml Nature & Body
€ 2,50
Σύκο Αρωματικό 100ml Nature & Body
€ 11,90
Lily of the Valley (Κρίνος) 10ml Ancient Wisdom
€ 2,20
Jasmine Bath Αρωματικό 100ml Nature & Body
€ 11,90
Nag Champa 10ml Ancient Wisdom
€ 2,20
Επιστροφή στην κορυφή