Ραβιντσάρα 5ml Mira

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 7277
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 5 ml
Εταιρεία Mira
Ονομασία cinnamomum camphora
Προέλευση France
Barcode 3701243300458
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Η Ravintsara ή Καμφορά της Μαδαγασκάρης είναι ένα θαμνώδες δέντρο μεγέθους 5 έως 8m. της οικογένειας των Lauraceae, εγγενές των υψιπέδων της Μαδαγασκάρης, με προτίμηση στις υγρές και ηλιόλουστες περιοχές του νησιού και σε εδάφη αμμώδη και στραγγιζόμενα, καθώς οι ρίζες του δεν αντέχουν στο νερό.

Τη δεκαετία του 1980 εισήχθη από την Ασία στη Μαδαγασκάρη και ενώ αρχικά περιείχε μεγάλη συγκέντρωση καμφοράς, σταδιακά η χημική του σύνθεση εξελίχθηκε στο έδαφος του νησιού και πλέον δεν περιέχει σχεδόν καθόλου, απεναντίας η σύστασή του ματαλάχθηκε και εμπλουτίστηκε από ένα άλλο μόριο, το : 1,8 cineole.

Η Ravintsara χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική για τη θεραπεία πολλών παθήσεων και περιγράφεται ως ένα πραγματικά θαυματουργό φυτό, ένα αληθινό “δέντρο-φάρμακο”, εξ’ ου και το όνομά του, που σημαίνει “καλό φύλλο για τα πάντα”.

Το αιθέριο έλαιο Ravintsara προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων του φυτού και έχει ένα φρέσκο, γλυκό άρωμα. Οι σημαντικότερες αρωματικές ενώσεις του είναι τα Οξείδια : 1,8 κινεόλη και το Αλκοόλ : α-τερπινεόλη, Τερπιν-1-εν-4-όλη, ουσίες με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες.

Το αιθέριο έλαιο Ravintsara της εταιρίας MIRA είναι ένα εξαιρετικό προιόν, ιδανικό για την καταπολέμηση των χειμερινών παθήσεων και και των ιογενών λοιμώξεων και την ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού, καθώς εξοντώνει αποτελεσματικά ιούς και μικρόβια και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Λόγω της εξαιρετικής αντιικής, αντικαταρροϊκής και αποχρεμπτικής του δράσης, συμβάλλει στην στην πρόληψη της γρίπης, στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού, όπως ρινίτιδα, ρινοφαρυγγίτιδα, ιγμορίτιδα, βρογχίτιδα, αλλά και κάθε μορφής ιογενούς λοίμωξης όπως έρπης, λοιμώδης μονοπυρήνωση, έρπης ζωστήρας, ιογενείς ηπατίτιδες κλπ. Επίσης, ως ισχυρό νευροτονωτικό, εξισορροπεί το νευρικό σύστημα, καταπολεμά τη νευρικότητα, χαλαρώνει και διευκολύνει τον ύπνο.

Το αιθέριο έλαιο Ravintsara της εταιρίας MIRA μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως:
Λάδι μασάζ αναμεμειγμένο με φυτικό λάδι βάσης (αμυγδαλέλαιο, βερυκοκέλαιο) για επάλειψη στην περιοχή που πάσχει. Αραίωση μεταξύ 1 έως 3% σε φυτικό έλαιο. Για την καταπολέμηση της κόπωσης, απλώστε το μείγμα στην πλάτη, κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, τους καρπούς και τα πόδια.

Εισπνοές : βάλτε μερικές σταγόνες σε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό και αναπνέετε από πάνω του για να καθαρίσετε την αναπνευστική οδό. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μερικές σταγόνες απευθείας σε ένα μαντήλι που μυρίζετε. Εισπνεόμενο, ενισχύει επίσης τη δημιουργικότητα και καταπολεμά το άγχος.

Σε διαχύτη : για να αρωματίσετε ολόκληρο τον χώρο.


Η Mira είναι μία μικρή ομάδα τριών φίλων, των Juliette, Dorian και Andy από τη Γαλλία και τη Μαδαγασκάρη που μοιράζονται την κοινή τους αγάπη για τη γη και τον κύκλο παραγωγής της και διακατέχονται από το ίδιο πάθος για τις φυσικές πρώτες ύλες. Τα προϊόντα της εταιρίας τους είναι όλα ακατέργαστα, διατηρώντας το μέγιστο της δύναμής τους και η παραγωγή τους γίνεται με γνώμονα την αγάπη και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Τέλος, συσκευάζονται στο εργαστήρι της εταιρίας στη Γαλλία, υπό τους αυστηρότερους ελέγχους.

Δείτε επίσης

Μοσχολέμονο (Λάιμ-Lime) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus aurantifolia
€ 17,60   € 14,40
Λεβάντα Bio Ελληνική 10ml Verdus BioHerbs
€ 9,90
Λευκόδεντρο (Cajeput) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body melaleuca cajuputi
€ 3,90
Υλάνγκ Υλάνγκ (Ylang Ylang) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Cananga odorata
€ 39,50
Ελίχρυσος (Everlasting) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body helichrysum angustifolia
€ 79,00
Επιστροφή στην κορυφή