Ευκάλυπτος Ακτινωτός 10ml Aroflora

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 7333
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Ονομασία eucalyptus radiata
Εταιρεία Aroflora
Barcode 3700471002561
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Το αιθέριο έλαιο Ευκάλυπτος, ο Ακτινωτός, επιστημονική ονομασία Eucalyptus radiata της εταιρίας Aroflora προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων του φυτού και έχει χρώμα ανοιχτό κίτρινο και δροσερό, αναζωογονητικό άρωμα. Οι κύριες αρωματικές ενώσεις του είναι οι 1-8 κινεόλη και άλφα-τερπινεόλη, ουσίες με σημαντική αντικαταρροϊκή, αποχρεμπτική, αντιβακτηριακή, αντιφλεγμονώδη, αντιική και ανοσο-διαγερτική δράση.

Γνωστό και ως αιθέριο έλαιο “των παιδιών”, λόγω της μηδενικής του σχεδόν τοξικότητας, θεωρείται ιδανικό αποχρεμπτικό, βλεννολυτικό και αποσυμφορητικό του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (μύτη, λαιμός), καθώς καταπολεμά αποτελεσματικά και χωρίς παρενέργειες βακτηριακές ή ιογενείς λοιμώξεις και κάθε είδους γρίπη που συνοδεύονται από συνάχι, πονόλαιμο και παραγωγικό βήχα, ενώ θεωρείται και ισχυρό αντιπυρετικό. Λίγες σταγόνες κάτω από την μύτη ή λίγες σταγόνες στο στήθος ή την πλάτη είναι άρκετές για να απελευθερώσετε την αναπνευστική οδό. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά στη θεραπεία της βρογχίτιδας, της ρινοφαρυγγίτιδας, της ρινίτιδας, της ιγμορίτιδας, της αλλεργικής ρινίτιδας, της ωτίτιδας, καθώς και της κυστίτιδας, της κολπίτιδας και της λευκόρροιας, ενώ ως έλαιο διάχυσης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο να κρατάει τα έντομα μακριά.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λάδι μασάζ αναμειγμένο με ένα ποιοτικό λάδι βάσης (αμυγδαλέλαιο, βερυκοκέλαιο) σε ποσοστό20 έως 30% ή ως έλαιο διάχυσης, προληπτικά, για την ανάσχεση της διάδοσης επιδημιών γρίπης, αλλά και για να αρωματίσετε ευχάριστα την ατμόσφαιρα στον χώρο σας.
Το αιθέριο έλαιο του Ακτινωτού Ευκάλυπτου είναι καλά ανεκτό από το δέρμα, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χαμηλή αραίωση (ποσοστό 50%) ακόμη και σε παιδιά.

Χώρα Προέλευσης: Νότια Αφρική
Δεν συστήνεται τους 3 πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

Δείτε επίσης

Λεβάντα Bio Ελληνική 10ml Verdus BioHerbs
€ 9,90
Λεβάντα 10ml Βοῒου Κοζάνης Lavandula angustifolia
€ 6,90
Φασκόμηλο Άγριο 5ml Κίτσος
€ 12,90
Λεμόνι Βιολογικό (Lemon) 10ml Ancient Wisdom citrus limonum
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή