Γωλθέρια 10ml

Τιμή e-shop:
€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1306
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Canada
Ονομασία gaultheria procumbens
Το αιθέριο έλαιο της Γωλθέριας (Wintergreen) προέρχεται από την απόσταξη των φύλλων του φυτού Gaultheria Procumbens. Η Γωλθέρια προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική και είναι γνωστό πως οι αυτόχθονες τη χρησιμοποιούσαν - ως αφέψημα - για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας.

Το αιθέριο έλαιο της Γωλθέριας έχει απαλό κίτρινο χρώμα και οσμή που παραπέμπει σε "φαρμακευτικά" προϊόντα. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού η Γωλθέρια περιέχει methyl salicylate (σε ποσοστό μέχρι και 98%), το βασικό συστατικό της γνωστής μας ασπιρίνης.

Το αιθέριο έλαιο της Γωλθέριας έχει πολλές χρήσεις αφού θεωρείται ισχυρά αναλγητικό και ανταβακτηριακό. Θεωρείται ιδανικό για τη χρήση σε προϊόντα μασαζ που αντιμετωπίζουν μυϊκούς πόνους, πόνους ρευματισμών και αρθρίτιδας - καθώς και σε relaxation blends.

Το αιθέριο έλαιο της Γωλθέριας δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνεται εσωτερικά (κατάποση). Η εξωτερική χρήση του είναι πάρα πολύ αποτελεσματική και επαρκής - μία ποσότητα απορροφάται από τους ιστούς και τους μύες. Ακόμη όμως και η εξωτερική χρήση δεν συνίσταται σε καθημερινή βάση.

Το αιθέριο έλαιο της Γωλθέριας πρέπει να χρησιμοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε μεγάλες ποσότητες είναι τοξικό. Είναι πολύ "δημοφιλές" στον αθλητικό χώρο - χρησιμοποιείται σε προϊόντα που είναι μυοχαλαρωτικά και "παυσίπονα".

Το αιθέριο έλαιο της Γωλθέριας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πάνω σε παιδιά, σε εγκύους και σε άτομα που παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην ασπιρίνη.

Δείτε επίσης

Λεβάντα Πόσιμη 10ml Terpenic Labs Lavandula angustifolia
€ 14,90
Πάλο Σάντο (Palo Santo) Πόσιμο 10ml Terpenic Labs bursera graveolens
€ 19,90
Αγγλική Λεβάντα 10ml Ancient Wisdom
€ 9,90
Παλμαρόζα (Φοινικόροδο) 10ml cymbopogon martinii
€ 4,90
Μοσχοκάρυδο 50ml Myristica fra grans
€ 23,60
Επιστροφή στην κορυφή