Μοσχοκάρυδο (Nutmeg) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 7,90 € 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1447
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Indonesia
Βάρος 10 ml
Ονομασία Myristica fra grans
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901319
Μοσχοκάρυδο (Nutmeg)
Το Μοσχοκαρυδο (Nutmeg), λατινική ονομασία Myristica fragrans είναι ο “σπόρος” του καρπού του ομώνυμου, αειθαλούς δέντρου της οικογένειας των Μυριστικοειδών, ιθαγενούς στα νησιά Μολούκες, Σρι Λάνκα, και Ινδονησία που φτάνει σε ύψος τα 10m. Για πολλούς αιώνες, το μοσχοκάρυδο ήταν αντικείμενο του πόθου, καθώς ήταν το πιο ακριβό μπαχαρικό στην Ευρώπη.

Το αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδο προέρχεται από απόσταξη των σπόρων του φυτού και είναι ένα σχεδόν άχρωμο έλαιο με γλυκό, ζεστό και πικάντικο άρωμα. Συνδυάζεται εξαιρετικά με coriander, bay leaf, petitgrain, lime, orange, geranium, rosemary, clary sage.

Το αιθέριο έλαιο Nutmeg της εταιρίας Ethereal Nature είναι ένα εξαιρετικό προιόν με ισχυρή θεραπευτική δράση. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις μυϊκών, ρευματικών, αλλά και πόνων στην πλάτη, καθώς εξαφανίζει τους κραδασμούς που αφήνουν στο σώμα και ενισχύει την αντοχή. Επιπλέον, θεωρείται ισχυρό τονωτικό του κυκλοφορικού και της καρδιάς, ενώ περαιτέρω συμβάλλει στην αποκατάσταση της χλωρίδας του εντέρου, βοηθά στην πέψη, την πεπτική ατονία, τη διάρροια και την εντερική παρασίτωση.

Επίσης, επιδρά κατευναστικά στα κουρασμένα νεύρα, αλλά και στην πνευματική εξάντληση. Πιστεύεται ότι συμβάλλει στην τόνωση του αναπαραγωγικού συστήματος, αλλά και στην καταπολέμηση της σεξουαλικής ψυχρότητας, ενώ σε ψυχολογικό επίπεδο αναζωογονεί τα κουρασμένα νεύρα, προάγοντας την ηρεμία και την αυτοσυγκέντρωση. Τέλος, σε μείγμα με άλλα αιθέρια έλαια βοηθά στην επίτευξη προοδευτικής και ήπιας απεξάρτησης από «μαλακά» ναρκωτικά.
Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Θρούμπι Ιωαννίνων 5ml Κίτσος
€ 14,90
Μοσχολέμονο (Λάιμ-Lime) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body citrus aurantifolia
€ 4,90   € 3,90
Λεβάντα Βουλγαρίας (Lavender) 10ml Ancient Wisdom Lavandula angustifolia
€ 7,90
Σανταλόξυλο Amyris (Sandalwood) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body amyris balsamifera
€ 7,90
Επιστροφή στην κορυφή