Μοσχολίβανο (Βενζόη-Benzoin) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1489
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Ονομασία styrax benzoin
Προέλευση Philippines
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900619
Μοσχολίβανο (Benzoin)

Διάλυμα Μοσχολίβανου σε Dipropylene Glycol για να μειωθεί το ιξώδες του καθαρού παχύρρευστου ελαίου και να γίνει εύχρηστο.

Η Βενζόη (Benzoin) ή Μοσχολίβανο, επιστημονική ονομασία Styrax Benzoin είναι δέντρο της οικογένειας των Στυρακωδών, αυτοφυές στο Λάος, την Ταϊλάνδη και στο Β. Βιετνάμ, το οποίο φτάνει σε ύψος μέχρι τα 35 μέτρα. Το ρετσίνι του είναι κίτρινο - καφέ και συλλέγεται από τους ιθαγενείς για τις αντισηπτικές, επουλωτικές και αποχρεμπτικές του ιδιότητες.
Το αιθέριο έλαιο του Μοσχολίβανου προέρχεται από διύλιση της ρητίνης του φυτού και έχει χρώμα καφέ σκούρο και άρωμα γλυκό και ζεστό παρόμοιο με της βανίλιας. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι τα Βενζοϊκό οξύ, η Βανιλίνη και ο Βενζοϊκός βενζυλεστέρας, ουσίες με ισχυρή αντιβιοτική, και αντιφλεγμονώδη δράση

Το αιθέριο έλαιο της Βενζόης παρουσιάζει αξιοσημείωτες αντισηπτικές και παρασιτοκτόνες ιδιότητες. Συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση της ψώρας, ενώ συνιστάται και για την αντιμετώπιση των φθειριάσεων, κυρίως του εφηβαίου, καθώς εξολοθρεύει άμεσα το ακάρι. Με εισπνοές ατμού έχει κατευναστική επίδραση σε πνεύμονες και βρόγχους, και βοηθά στην γρήγορη αποθεραπεία από κρυολογήματα, βρογχίτιδα και άσθμα. Επιπλέον, λόγω της θερμαντικής και καταπραϋντικής του δράσης, ανακουφίζει από τους μυϊκούς πόνους, ενώ είναι εξαιρετικό και για την επούλωση ελκών, ουλών, σκασιμάτων και ραβδώσεων. Τέλος, χαλαρώνει και καταπραΰνει τον οργανισμό, ηρεμώντας τις νευρικές εντάσεις και βοηθώντας στην χαλάρωση και τον διαλογισμό.

Το αιθέριο έλαιο της Βενζόης συνδυάζεται πολύ καλά με: Περγαμόντο, Λιβάνι, Άρκευθο, Λεβάντα, Λεμόνι, Μύρο, Πορτοκάλι, Πτι Γκρέιν, Τριαντάφυλλο, Σανδαλόξυλο.

Προσοχή! Δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Κανέλα Φλοιός (Cinnamon Bark) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cinnamomum zeylanicum
€ 9,90
Ρόδο 5ml Βοῒου Κοζάνης rosa damascena
€ 99,90
Φασκόμηλο (Sage) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body salvia officinalis
€ 6,90
Γαρυφαλλο Φυλλο Πόσιμο 10ml Terpenic Labs eugenia caryophyllus
€ 8,90
Νεράτζι (Orange Bitter) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body citrus aurantium var. amara
€ 4,40
Επιστροφή στην κορυφή