Μέντα Άγρια (Φλισκούνι - Cornmint) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 4,50


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2335
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Ονομασία Mentha arvensis
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900879
Άγρια Μέντα/ Φλισκούνι

Η αρωματική Άγρια Μέντα, γνωστή και ως Φλισκούνι, είναι ένα πολυετές, αυτοφυές φυτό, είδος του ευρύτερου γένους Mentha, της οικογένειας των Χειλανθών (Lamiaceae), ενδημικό σε όλη την Ευρώπη, τη Μεγάλη Βρετανία και τη δυτική Ασία. Οι γιατροί της αρχαιότητας το ανέφεραν συχνά ως φυτό με σημαντική φαρμακευτική και καλλωπιστική αξία και το χρησιμοποιούσαν σε πλήθος περιπτώσεων.
Το αιθέριο έλαιο της Άγριας Μέντας προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων της και έχει ένα δροσερό, οξύ, φρέσκο άρωμα μενθόλης. Το Φλισκούνι είναι το πιο περιεκτικό είδος σε συστατικά του γένους της μέντας. Περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες μενθόλης από όλα τα είδη μέντας, καθώς και τανίνες, τοκοφερόλες, φλαβονοειδή, χολίνη, αλκοόλες και πολλά ακόμη ιχνοστοιχεία και μέταλλα.

Το αιθέριο έλαιο της Άγριας Μέντας έχει εξαιρετικές σπασμολυτικές ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν ιδανικό για την ανακούφιση από το στομαχικό και το εντερικό άλγος καθώς και την αναστάτωση που προκαλείται στον οργανισμό από τις σπαστικές κινήσεις του εντέρου. Παράλληλα χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία και ως εμμηναγωγό, καθώς διεγείρει την εμμηνορυσιακή λειτουργία, αλλά και ως χολαγωγό βοηθώντας τη λειτουργία του συκωτιού. Επίσης, έχει αντισηπτική δράση, καταπραΰνοντας το βήχα και τη καταρροή, ενώ είναι ιδανικό και για γαργάρες σε περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας, ρινικών φλεγμονών, ουλίτιδας και κακοσμίας του στόματος, αλλά και ως τονωτικό και αναισθητικό σε πονοκεφάλους, ημικρανίες, ζαλάδες, ναυτίες και πονόδοντο.

Επιπρόσθετα, έρευνες έχουν καταδείξει ότι, λόγω των φαινολικών του ουσιών, το Φλισκούνι, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, αναστέλλοντας τις αρνητικές επιδράσεις των ελευθέρων ριζών. Ως πρόσθετο σε λάδι για μασάζ ανακουφίζει από τη σωματική κόπωση, το μυϊκό πόνο, την αρθρίτιδα και τους ρευματισμούς, ενώ ως συμπλήρωμα σε καλλυντικά σκευάσματα, τονώνει το ηλιοκαμένο και ταλαιπωρημένο δέρμα και ανακουφίζει από τον κνησμό, τις φλεγμονές, την ακμή και τον έρπητα. Τέλος, σε αρωματικό spray, αυξάνει τη συγκέντρωση, απωθεί τα έντομα και αποσπά τις άσχημες οσμές από τα δωμάτια.

Το αιθέριο έλαιο της Άγριας Μέντας συνδυάζεται πολύ καλά με: δεντρολίβανο, ευκάλυπτο, λεμόνι, μαντζουράνα, λεβάντα.

Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται από έγκυες γυναίκες, από παιδιά και από θηλάζουσες μητέρες.


Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Νέρολι (Neroli) 5% σε Τζοτζόμπα Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus aurantium
€ 39,60
Σιτρονέλα (Citronella) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body cymbopogon nardus
€ 12,00
Σανγκουίνι Bio Πόσιμο 10ml Terpenic Labs citrus sinensis sanguinelli
€ 11,90
Μοσχοκάρυδο 10ml Πόσιμο Terpenic Labs Myristica fra grans
€ 12,90
Ευκάλυπτος (Eucalyptus) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body eucalyptus globulus
€ 3,00
Επιστροφή στην κορυφή