Λεβαντίνη (Lavandin) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 3,20


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2491
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση France
Ονομασία lavandula × inermedia
Barcode 5200431900749
Εταιρεία Nature & Body
Το αιθέριο έλαιο της Λεβαντίνης (Lavandin) προέρχεται από την απόσταξη των ανθών του φυτού Lavandula x intermedia. Η Λεβαντίνη είναι στη πραγματικότητα ένας συγγενής της Λεβάντας - απλά δεν έχει τη φήμη του πασίγνωστου αυτού φυτού.

Το αιθέριο έλαιο της Λεβαντίνης έχει μία σημαντική διαφορά από το αιθέριο έλαιο της Λεβάντας. Περιέχει περίπου 7% καμφορά και για το λόγο αυτό έχει πιο "φαρμακευτικό" άρωμα.

Το αιθέριο έλαιο της Λεβαντίνης "μοιράζεται" πολλές ιδιότητες με εκείνο της Λεβάντας. Θεωρείται λοιπόν πως συμβάλλει στη "χαλάρωση" του νου, απαλλάσσει από τη νευρικότητα και πως λειτουργεί ως φυσικό αντικαταθλιπτικό. Έχει αντισηπτικές και αναλγητικές ιδιότητες. Η Λεβαντίνη έχει όμως και κάποιες "ξεχωριστές" ιδιότητες. Έτσι θεωρείται πως βοηθάει στην φυσική ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας - είναι ιδανική για τη μείωση της εμφάνισης "σημαδιών" που έχουν προκληθεί από την ακμή, την ανεμοβλογιά, τις δερματοπάθειες και τις χειρουργικές επεμβάσεις (ουλές).

Το αιθέριο έλαιο της Λεβαντίνης - αν και "παρεξηγημένο" - μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με εκείνο της Λεβάντας, προκειμένου να ενισχύσει την απόδοση και αποτελεσματικότητα της. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα ως συστατικό σε καλλυντικά προϊόντα "αποκατάστασης" σημαδιών της επιδερμίδας.

Το αιθέριο έλαιο της Λεβαντίνης συνδυάζεται καλά με τη Λεβάντα, το Περγαμόντο, το Λεμονόχορτο, το δεντρολίβανο, το Θυμάρι και το πατσουλί.

Το αιθέριο έλαιο της Λεβαντίνης - όπως όλα τα αιθέρια έλαια - δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δείτε επίσης

Λεβάντα Πόσιμη 10ml Terpenic Labs Lavandula angustifolia
€ 14,90
Briz Synergy 5ml Terpenic Labs
€ 4,90
Καμφορά Ξύλο (Ho Wood) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cinnamomum camphora glavescens
€ 4,40
Καφές (Coffee Roasted) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body coffea arabica
€ 14,90   € 11,90
Επιστροφή στην κορυφή