Βαλεριάνα 5 % σε Jojoba 10ml

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2590
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό Διάλυμα 5%
Βάρος 10 ml
Προέλευση Serbia
Ονομασία valeriana officinalis
Η Βαλεριάνα (Valeriana officinalis) είναι ένα ανθεκτικό, πολυετές φυτό με ροζ ή άσπρα λουλούδια, που ανθίζει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ενδημεί στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Το αιθέριο έλαιο της Βαλεριάνας παράγεται από τη ρίζα του φυτού με τη μέθοδο της απόσταξης ατμού και έχει ένα ζεστό, ξυλώδες άρωμα που χαλαρώνει το νου και το σώμα. Χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοθεραπεία και τη φαρμακοποιία, κυρίως λόγω της αγχολυτικής του δράσης.

Η ρίζα της Βαλεριάνας ήταν από τα πιο διαδεδομένα φαρμακευτικά βότανα στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη. Ο Γαληνός, Ρωμαίος φιλόσοφος και γιατρός ελληνικής καταγωγής, τη συνιστούσε για τη θεραπεία της αϋπνίας. Αργότερα, κατα το μεσαίωνα, επικράτησε η αντίληψη οτι τα αρώματα από εκχυλίσματα λουλουδιών Βαλεριάνας έχουν έντονη επίδρασή στην ψυχική κατάσταση των ανθρώπων. Θεωρούνταν οτι προσφέρουν συναισθηματική εξισορρόπηση και πνευματική ισορροπία.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών δεκαετιών, διερευνάται κλινικά ο τρόπος με τον οποίο η Βαλεριάνα επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει τα ενεργά συστατικά ( βαλερόνη, βαλερινικό οξύ κ.α) που ευθύνονται για την αγχολυτική της δράση της. Φαίνεται οτι οι δραστικές της ουσίες επιδρούν στις συνάψεις των νευρικών κυττάρων και συγκεκριμένα στους υποδοχείς του GABA-αμινογλουτανικού οξέος. Τα επιστημονικώς τεκμηριωμένα οφέλη της Βαλεριάνας για την ανθρώπινη υγεία αφορούν την επίδρασή της σε προβλήματα όπως η αϋπνία, το άγχος, η νευρικότητα, η κατάθλιψη, ο πυρετός, η κεφαλαλγία, η υπερκινητικότητα, οι εμμηνόρροιακές κράμπες, το τρίξιμο των δοντιών και άλλα ψυχοσωματικά συμπτώματα που σχετίζονται με την υπερδιέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος.

Το αιθέριο έλαιο της Βαλεριάνας συνδυάζεται καλά με Λεβάντα, Μανταρίνι, Πατσουλί, Πεύκο και Δενδρολίβανο.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Γεράνι 50ml pelargonium graveolens
€ 49,90
Λεμόνι 50ml citrus limonum
€ 12,00
Μυρο Πόσιμο 5ml Terpenic Labs Commiphora myrrha
€ 13,90
Βασιλικος 50ml ocimum basilicum
€ 19,90
Βανίλια 50ml Vanilla planifolia
€ 39,90
Επιστροφή στην κορυφή