Αχιλλέα (Yarrow) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 39,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2591
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Ονομασία achillea officinalis
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431902804
H Αχιλλέα (Achillea Millefolium) είναι ένα ποώδες, πολυετές φυτό , εγγενές στις εύκρατες περιοχές του βορείου ημισφαιρίου. Διαθέτει ένα μόνο στέλεχος, με ροζ, κίτρινα και λευκά λουλούδια στις κορυφές του. Το αιθέριο έλαιο Yarrow παράγεται με τη μέθοδο της απόσταξης ατμού από τα φύλλα και τα άνθη του φυτού. Κατά τη διαδικασία της απόσταξης, απελευθερώνεται μια ουσία, το τσαμαζουλένιο, το οποίο προσδίδει στο αιθέριο έλαιο ένα έντονο μπλε-πράσινο χρώμα. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε τσαμαζουλένιο (1,4-διμεθυλ-7-αιθυλαζουλένιο), του προσδίδει εξαιρετικές αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Το βότανο Αχιλλέα ήταν γνωστό από την αρχαιότητα ως φάρμακο με έντονη απόλυμαντική δράση. Η επιστημονική του ονομασία Achillea οφείλεται στο μύθο, σύμφωνα με τον οποίο ο ομηρικός ήρωας Αχιλλέας το μετέφερε πάντοτε μαζί του για να θεραπεύει τις πληγές του στρατεύματος, κατά τη διάρκεια του Τρωικού Πολέμου.

H Αχιλλέα έχει μια ευρεία ποικιλία εφαρμογών στην αρωματοθεραπεία καθώς επίσης και σε καλλυντικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών. Όσον αφορά τις θεραπευτικές του χρήσεις, συστήνεται για τη θεραπεία των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος και τις διαταραχές του πεπτικού. Μπορεί να είναι χρήσιμο για την ανακούφιση από τον πυρετό, το αλλεργικό συνάχι, την κυστίτιδα, τη δυσμηνόρροια και τα δυσέρεστα συμπτώματα που ακολουθούν την εμμηνόπαυση. Το αιθέριο έλαιο Αχιλλέας βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης και επιδρά στο νευρικό σύστημα απόμακρύνοντας την ένταση και συμβάλλοντας στη θεραπεία των διαταραχών του ύπνου. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά, σε πληγές, εγκαύματα, εξανθήματα, φλεγμονές του δερματος, ακμή, έκζεμα και ψωρίαση. Επιπλέον, η στυπτική του δράση βοηθά στη ρύθμιση της λιπαρότητας του δέρματος και των μαλλιών. Θρέφει την τρίχα, ενισχύει την ανάπτυξή της και βοηθά στη μείωση της ψαλίδας και την υγεία των μαλλιών.

Σε συναισθηματικό επίπεδο, το αιθέριο έλαιο Αχιλλέας μπορεί να ενισχύσει τη διαίσθηση και τη διορατικότητα, αλλά και να βοηθήσει τα εσωστρεφή άτομα να απόκτήσουν πιο εξωστρεφή συμπεριφορά. Το άρωμά του εξισορροπεί τα ακραία συναισθήματα, τονώνει την αυτοεκτίμηση και απελευθερώνει από τις φοβίες. Αφορά περισσότερο εκείνους που αισθάνονται οτι δεν έχουν αρκετή εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και, ορισμένες φορές, υποκύπτουν στις επιθυμίες των άλλων, προκειμένου να κερδίσουν το ενδιαφέρον τους.

Το αιθέριο έλαιο Αχιλλέας συνδυάζεται καλά με Κέδρο, Πεύκο και Βαλεριάνα.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Eureka Synergy 5ml Terpenic labs
€ 4,90
Λεβάντα Άγρια η Στοιχιάς (stoechas) Πόσιμη 10ml Terpenic Labs lavandula stoechas
€ 28,90
Λουίζα (Lemon Verbena) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body aloysia triphylla
€ 5,90
Σιτρονέλα (Citronella) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cymbopogon nardus
€ 4,40   € 3,00
Φασκόμηλο 12ml Αmygdalea salvia officinalis
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή