Μυρτιά (Myrtle) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2593
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση Spain
Ονομασία myrtus communis
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901302
Η Μυρτιά (Myrtus communis) είναι ένας αειθαλής θάμνος με αρωματικά λευκά ή ροζ λουλούδια. Φύεται κυρίως στις περιοχές της Μεσογείου και το αιθέριο έλαιό της αποστάζεται από τα φύλλα, τα κλαδιά και τα άνθη του φυτού. Περιέχει κινεόλη, μυρτενόλη, πινένιο, γερανιόλη, λιμονένιο, κουμαρίνη και άλλα ενεργά συστατικά με θεραπευτική δράση για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η Μυρτιά ήταν γνωστή από τους αρχαίους χρόνους για τις ευεργετικές της ιδιότητες. Οι αρχαίοι Ελληνες την θεωρούσαν το ιερό φυτό της Αφροδίτης, θεάς της ομορφιάς και του έρωτα, η οποία συχνά απεικονίζεται να φορά ένα στεφάνι μυρτιάς στο κεφάλι. Η Μυρτιά αναφέρεται από τον αρχαίο Έλληνα γιατρό Διοσκουρίδη, ως φάρμακο για τη θεραπεία των λοιμώξεων του αναπνευστικού και της ουροδόχου κύστης.

Στη σύγχρονη αρωματοθεραπεία, χρησιμοποιείται κυρίως για αναπνευστικές παθήσεις και για την περιποίηση της επιδερμίδας. Είναι ένα μη τοξικό, απαλό αιθέριο έλαιο, πολύ κατάλληλο για παιδιά και ηλικιωμένους. Συνιστάται ιδιαίτερα για αναπνευστικά προβλήματα, όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα, η καταρροή και ο βήχας. Μπορεί να τοποθετηθεί στην παιδική κρεβατοκάμαρα για να ανακουφίσει από τον έντονο νυχτερινό βήχα. Υπάρχουν ενδείξεις οτι μπορεί ακόμη να βοηθήσει στη θεραπεία των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Η Μυρτιά έχει επίσης στυπτικές ιδιότητες που την καθιστούν χρήσιμη στη φροντίδα του λιπαρού και ώριμου δέρματος , καθώς και του δερματος με ανοιχτούς πόρους και ακμή.

Το γλυκό άρωμα της Μυρτιάς μπορεί να έχει θετική επίδραση στο νευρικό σύστημα και την ψυχική κατάσταση. Θεωρείται οτι προάγει τα θετικά συναισθήματα και κατευνάζει την εθιστική, αυτοκαταστροφική και ψυχαναγκαστική συμπεριφορά.

Το αιθέριο έλαιο της Μυρτιάς συνδυάζεται καλά με Λεβάντα, Νερολί, Περγαμόντο, Λεμόνι, Δεντρολίβανο, Φασκόμηλο, Πεύκο, Κυπαρίσσι κ.α.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Ελίχρυσος 5ml Συνεταιρισμός Βοϊου Κοζάνης helichrysum angustifolia
€ 29,90
Κανέλα Φλοιός (Cinnamon Bark) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cinnamomum zeylanicum
€ 9,90
Γεράνι Bio Πόσιμο 10ml by Terpenic Labs
€ 18,90
Μελισσόχορτο 5% σε Τζοτζόμπα 10ml Life secrets natural mixture
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή