Κανούκα (Kanuka) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 49,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 3031
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 10 ml
Προέλευση New Zealand
Ονομασία leptospermum ericoides
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431902767
Το αιθέριο έλαιο Kanuka γνωστό και ως Λευκό Τεϊοδενδρο (White Tea Tree) προέρχεται από την επεξεργασία των φύλλων του φυτού Leptospermum ericoides το οποίο είναι ενδημικό της Νέας Ζηλανδίας. Ιστορικά έχει χρησιμοποιηθεί από τους Maori οι οποίοι θεωρούσαν την Kanuka παυσίπονη και κατάλληλη για τη περιποίηση δερματικών παθήσεων. Επίσης την εκτιμούσαν ιδιαίτερα ως χαλαρωτικό και

Το αιθέριο έλαιο Kanuka είναι ελαφρά κίτρινο (pale yellow) και λεπτόρευστο. Το άρωμα του είναι γλυκό, γήινο και "βοτανώδες" και μοιάζει πολύ με εκείνο του αιθέριου ελαίου Manuka. Είναι μέτριο σε ένταση (middle note).

Το αιθέριο έλαιο Kanuka έχει παρόμοιες χρήσεις με εκείνες του Τεϊόδενδρου και της Μανούκας. Από πολλούς επαγγελματίες αρωματοθεραπευτές προτιμάται έναντι των προαναφερθέντων, λόγω του γεγονότος πως - χάρη στη σύνθεση του - διεισδύει ταχύτερα και βαθύτερα στην επιδερμίδα, τους ιστούς και τις αρθρώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιπτώσεις φλεγμονών, μυικών και ρευματικών πόνων.

Το αιθέριο έλαιο Κανούκα έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση δερματοπαθειών, για την ακμή, για μυικούς πόνους και φλεγμονές, για την αρθρίτιδα και τους ρευματισμούς, για μυκητιάσεις (athletes foot, candita), για κάλους, για τσιμπήματα εντόμων, για την πιτυρίδα αλλά και για τις ημικρανίες και τα κρυολογήματα. Χρησιμοποιείται ακόμη σε στοματικά διαλύματα για την αντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος και για τις άφτρες.

Το αιθέριο έλαιο Κανούκα συνδυάζεται πολύ καλά με Tea Tree, Pine, Eucalyptus, Manuka.

Όπως όλα τα αιθέρια έλαια, έτσι και το Κανούκα θα πρέπει να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Φασκομηλο 5ml Ikaria Nature
€ 12,90
Μαύρο Πιπέρι (Black Pepper) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body piper ni grum
€ 47,60
Μέντα (Peppermint) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Mentha Piperita
€ 16,90   € 12,00
Πεύκο (Pine) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body pinus sylvestris
€ 15,60
Επιστροφή στην κορυφή