Φασκομηλο 5ml Ikaria Nature

€ 12,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6889
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 5 ml
Εταιρεία Ikaria Nature
Προέλευση Hellas
Η Φασκομηλιά ή Αλιφασκιά (επιστημονική ονομασία S. Fruticosa) γνωστή και ως Greek Sage ή Σάλβια η Φαρμακευτική αναπτύσσεται σε μεγάλη αφθονία σε ολόκληρη την Ικαρία, εντούτοις στο κέντρο του νησιού, υπάρχει μία έκταση λίγων τετραγωνικών χιλιομέτρων στην οποία και κυριαρχεί. Για την εξάπλωση του φυτού σημαντικό ρόλο έχει παίξει η υπερβόσκηση των αιγών, η οποία το κρατά “καθαρό” από τους… ανταγωνιστές του.

Αν ρωτήσετε ΄έναν βοσκό, μας είπαν οι άνθρωποι της ikarianature, θα σας εξηγήσει ότι οι κατσίκες μασούν φασκόμηλο μόνο όταν είναι άρρωστες και μόνο σε μικρές ποσότητες, καθώς στο πέρασμα των αιώνων η βιολογία τους έχει αφομοιώσει τη γνώση της τοξικότητας του, η ύπαρξή του όμως συνιστά σημαντική θεραπεία και για την ίδια τη γη, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από την αμοιβαία συνύπαρξή τους στο μεσογειακό τοπίο εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Οι άνθρωποι της ikarianature συλλέγοντας με μεγάλη προσοχή μόνο τα φύλλα και τα λουλούδια από την κορυφή του φυτού προχωρούν στην απόσταξή του ελαίου, τον Απρίλιο την εποχή της ανθοφορίας του, παρόλο που η απόδοσή του είναι κατά πολύ μικρότερη, από ότι θα ήταν τον Σεπτέμβριο που οι σπόροι του ωριμάζουν. Ως εκ τούτου προκύπτει ένα προϊόν πιο μεστό και ολοκληρωμένο, πλούσιο σε ευεργετικά συστατικά, κατάλληλο για πλείστους; θεραπευτικούς σκοπούς.

Το αιθέριο έλαιο του Φασκόμηλου θεωρείται ιδανικό για τη ρύθμιση της ισορροπίας των ορμονών, καθώς συμβάλλει στη μείωση των εξάψεων, των νυχτερινών εφιδρώσεων, και της ευερεθιστότητας, Επιπλέον, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει με επιτυχία τους μυϊκούς πόνους, την οσφυαλγία, τη δυσκαμψία του αυχένα, τις κράμπες και τη δυσμηνόρροια, ενώ συμβάλλει σημαντικά και στην ανακούφιση από ημικρανίες και πονοκεφάλους. Η εισπνοή του έχει βλεννολυτική και αντικαταρροϊκή δράση, και ως εκ τούτου συστήνεται σε περιπτώσεις γρίπης και κρυολογήματος, ενώ σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων θεωρείται εξαιρετικό για την ενίσχυση της λειτουργίας της μνήμης και της συγκέντρωσης.

Εξαιτίας της στυπτικής, εξισορροπιστικής και αντιρυτιδικής του δράσης, χρησιμοποιείται συχνά ως συστατικό σε κρέμες προσώπου, ενώ είναι ιδανικό και για τη μείωση της λιπαρότητας και της πιτυρίδας στα μαλλιά.
Στην αρωματοθεραπεία είναι γνωστό ως ένα από τα ισχυρότερα χαλαρωτικά, καθώς καταπολεμά το άγχος και την ένταση, αποκαθιστά την εσωτερική ηρεμία και ισορροπία και προκαλεί αίσθημα ευφορίας.
Το γλυκό και ποώδες άρωμά του φαίνεται ότι ενισχύει την ερωτική διάθεση.

Με 2 σταγόνες σε 100 ml νερού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γαργάρες και πλύσεις, στην αντιμετώπιση του πονόδοντου και των πληγών του στόματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν επιτρέπεται η κατάποση του
ΠΡΟΣΟΧΗ!Το αιθέριο έλαιο του Φασκόμηλου είναι πολύ ισχυρό και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα

Δείτε επίσης

Ρόδο Damask 10ml rosa damascena
€ 119,90
Υλάνγκ Υλάνγκ (Ylang Ylang) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Cananga odorata
€ 39,50
Βετιβέρια (Vetiveria) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body vetiveria zizanoides
€ 9,90
Μάραθος (Fennel) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body foeniculum vulgare
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή