Ελίχρυσος 5ml Συνεταιρισμός Βοϊου Κοζάνης

€ 29,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 7947
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 5 ml
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Συνεταιρισμός Βοῒου Κοζάνης
Ονομασία helichrysum angustifolia
Μυθικό φυτό της Μεσογείου, στο οποίο η φύση χάρισε το δώρο της αιώνιας νεότητας, καθώς διατηρεί την ομορφιά και τη φρεσκάδα του ακόμα κι όταν κοπεί, το όνομά του - Ελίχρυσος - προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις “ήλιος” και “χρυσό” – ελίσσω, και αναφέρεται στο εντυπωσιακό χρώμα και σχήμα των λουλουδιών που μοιάζουν με μεγάλες, χρυσές μαργαρίτες. Αγαπητό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες - αναφέρεται από τον Ιπποκράτη και τον Διοσκουρίδη ως φάρμακο για τη νευρική ατονία, τη φλεγμονή του στομάχου και του εντέρου κ.α,- το πολύτιμο αυτό βότανο γνωρίζουμε σήμερα ότι ασκεί ισχυρή θεραπευτική δράση σε μία σειρά από παθήσεις και προβλήματα του οργανισμού.

Αν και όλα τα είδη Ελίχρυσου αποστάζονται, μόνο ο Ιταλικός Ελίχρυσος – Helichrysum Italicum παράγει το πραγματικό “αθάνατο” έλαιο – immortele oil, ένα από τα πολυτιμότερα και ακριβότερα αιθέρια έλαια παγκοσμίως.

Το αιθέριο έλαιο Ελίχρυσου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βοΐου Κοζάνης παράγεται από την απόσταξη μέσω ατμού ανθών του φυτού και είναι πλούσιο σε υδρογονάνθρακες, φλαβονοειδή και τερπενοειδή, συστατικά με σημαντικές αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές αποσυμφορητικές, επουλωτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες.

Επιδεικνύει άριστα αποτελέσματα στη θεραπεία των πληγών που προκύπτουν από ατυχήματα ή από χειρουργική επέμβαση, καθώς συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, σταματώντας την αιμορραγία, ενώ είναι ιδανικό και για την αντιμετώπιση εκζεμάτων, δερματικών ερεθισμών και ουλών ακμής. Χρησιμοποιείται συχνά σε περιπτώσεις εσωτερικών τραυματισμών, μυϊκών πόνων και δυσκαμψίας στις αρθρώσεις, ενώ αν εφαρμοστεί αδιάλυτο επάνω σε μώλωπες, βοηθά στην επαναπορρόφηση του αίματος μέσα στους ιστούς, απομακρύνοντας και τον πόνο. Η αντιπηκτική του αυτή ιδιότητα σε συνδυασμό με την αντιφλεγμονώδη επίδρασή του στις φλέβες, το καθιστά κατάλληλο για την καταπολέμηση της θρομβοφλεβίτιδας, όπου η φλεγμονή και ο εκφυλισμός των φλεβών οδηγούν στο σχηματισμό θρόμβων.

Ως εισπνεόμενο έχει ευεργετική επίδραση σε ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, όπως τα κρυολογήματα, η γρίπη, η βρογχίτιδα, ο βήχας και το άσθμα, ενώ είναι αποτελεσματικό και στις αλλεργίες, ιδιαίτερα εκείνες που συνοδεύονται από ρινική καταρροή, φτέρνισμα, και δερματικά εξανθήματα με φαγούρα.

Συχνά χρησιμοποιείται και στην κοσμητολογία, ως συστατικό σε κρέμες και σέρουμ, καθώς οι αναπλαστικές και ανανεωτικές του ιδιότητες στα κύτταρα ενεργοποιούν την κυκλοφορία της επιδερμίδας, καθιστώντας το ανεκτίμητο σύμμαχο στη μάχη κατά της γήρανσης. Όσοι ασχολούνται με την ενεργειακή αρωματοθεραπεία, το θεωρούν εξαιρετικά ευεργετικό, καθώς η εισπνοή του δίνει την ταυτόχρονη αίσθηση του καθαρισμού και της ζωντάνιας. Σε ψυχολογικό επίπεδο, μπορεί να λειτουργήσει επίσης επουλωτικά, κλείνοντας τις συναισθηματικές πληγές του παρελθόντος και απελευθερώνοντας την ψυχική ενέργεια που βρίσκεται εγκλωβισμένη εκεί.

Δείτε επίσης

Γκρέιπφρουτ Bio Πόσιμο 10 ml Terpenic Labs citrus paradisi
€ 11,90
Ρόδο Damask 10ml rosa damascena
€ 119,90
Γαρύφαλλο Φύλλο (Clove Leaf) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body eugenia caryophyllus
€ 4,90
Κορίανδρος (Coriander Seed) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body coriandum sativum
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή