Κυπαρίσσι Βιολογικό (Cypress) 10ml Ancient Wisdom

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 8294
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Εταιρεία Ancient Wisdom
Barcode 5055796562480
Ονομασία Cupressus sempervirens
Προέλευση United Kingdom
Το Κυπαρίσσι, επιστημονική ονομασία Cupressus sempervirens L είναι ένα κωνοφόρο αειθαλές δέντρο της οικογένειας των Κυπαρισσοειδών (Cupressaceae) το οποίο φτάνει τα 30 μέτρα ύψος. Έχει ίσιο κορμό και τα φύλλα του, που έχουν χρώμα σκούρο πράσινο, είναι λεπιοειδή, πολύ πυκνά και σκεπάζουν τα μικρά κλαδιά. Ανθίζει από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο.

Το αιθέριο έλαιο Cypress της εταιρίας Ancient Wisdom προέρχεται από απόσταξη ατμού των βλαστών και βελόνων του φυτού και ξεχωρίζει για το γήινο, βοτανικό και ξυλώδες άρωμά του. Τα κύρια βιοχημικά συστατικά του είναι τα Μονοτερπένια: άλφα-πινένιο (53,59%), δέλτα-3- κάρενα (23,63 %) και λιμονένιο (3,05%), ουσίες με αξιοσημείωτες αντισηπτικές, αντισπασμωδικές αναλγητικές αιμοστατικές στυπτικές αναζωογονητικές και αγχολυτικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με πολλές επιστημονικές μελέτες, το αιθέριο έλαιο Κυπαρίσσι βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία, καθώς συμβάλλει σημαντικά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άσθματος, του βήχα, της βρογχίτιδας και της δύσπνοιας. Επιπλέον, βοηθά σε περιπτώσεις νευρικής αδυναμίας, ενώ λόγω της καταπραϋντικής του δράσης ανακουφίζει από ρευματικούς και μυϊκούς πόνους, καθώς και από πόνους περιόδου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στυπτικό για το λιπαρό δέρμα, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή του στη ρύθμιση της υπερβολικής εφίδρωσης. Τέλος, η διουρητική του δράση το καθιστά πολύτιμο συστατικό σε μείγματα ελαίων για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.

Χρήση-Εφαρμογή: Ποσοστό χρήσης έως 2% , σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.
Το αιθέριο έλαιο του Κυπαρισσιού συνδυάζεται πολύ καλά με: Έλαια Εσπεριδοειδών, Άρκευθο, Κέδρο, Πατσουλί, Λεμόνι, Λεβάντα, Τεϊόδεντρο, Γεράνι Πεύκο, Πορτοκάλι, Σανταλόξυλο, Φασκόμηλο, Τριαντάφυλλο και Γιασεμί
Να φυλάσσεται σε κλειστό δοχείο, προστατευμένο από το φως, καθώς και σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Καταγωγή: Ιταλία

Δείτε επίσης

Ρίγανη 12ml Αmygdalea Oreganum Officinale
€ 8,90
Πορτοκάλι (Orange) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus cinensis
€ 12,00
Λευκόδεντρο (Cajeput) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body melaleuca cajuputi
€ 3,90
Πάλο Σάντο (Palo Santo) 10ml Ancient Wisdom
€ 39,90
Επιστροφή στην κορυφή