Φασκόμηλο Άγριο Βιολογικό Ανθόνερο 100ml Nature & Body

€ 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4623
Είδος Ανθόνερα
Βάρος 100 ml
Ονομασία salvia pomifera
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση Hellas
Barcode 5200431902866
Το ανθόνερο άγριου φασκόμηλου είναι ιδανικό για την καλλυντική περιποίηση του προσώπου και τον καθαρισμό της επιδερμίδας. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για κανονικές-μεικτές επιδερμίδες Έχει ισχυρή απολυμαντική, αντιβακτηριδιακή και αντιβιοτική δράση και βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής(σε συνδυασμό με ανθόνερο Θυμαριού & Λουΐζας)) και στα δερματικά προβλήματα που δημιουργούνται από ορμονικές διαταραχές. Είναι ενυδατικό, τονωτικό και δροσιστικό, ενώ απαλύνει και ανακουφίζει το ερεθισμένο από τον ήλιο δέρμα, ειδικά το καλοκαίρι. Έχει σημαντική αντιοξειδωτική και αντιρυτιδική δράση και βοηθά στην λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων έκφρασης.

Επιπλέον, ενισχύει τα λεπτά και αδύνατα μαλλιά, ενώ καταπολεμά και την τριχόπτωση. Απλώστε ανθόνερο φασκόμηλου στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο και αφήστε το να στεγνώσει(μην ξαναλουστείτε). Τέλος, συμβάλλει στην καταπολέμηση των μυκητιάσεων. Χρησιμοποιήστε το άφοβα σε όλο σας το σώμα και ειδικά σε πόδια (μαζί με ανθόνερο θυμαριού) και αφήστε το να δράσει.

Προσοχή! Το Ανθόνερο Άγριου Φασκόμηλου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Επίσης πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική χρήση του, αφού σε μεγάλες δόσεις είναι τοξικό εξαιτίας των ουσιών που περιέχει (θουγιόνη, τιχόνη) κ.α.

ΑΓΡΙΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ
Η Salvia pomifera (Σάλβια η μηλοφόρος), κοινώς γνωστή ως άγρια φασκομηλιά ή πικρή φασκομηλιά είναι ένας αειθαλής αρωματικός θάμνος φρύγανο, της οικογένειας των Λαμιίδων ή Χειλανθών (Lamiaceae), με ύψος που φθάνει μέχρι 1,30 μέτρα. Φύεται συνήθως σε βραχώδεις, ασβεστολιθικές, άγονες περιοχές της Πελοποννήσου, της Κρήτης και των νησιών και σε υψόμετρο έως 1100 μέτρα. Έχει χρώμα γκρίζο με πολλούς όρθιους βλαστούς, ανθεκτικούς και εύκαμπτους, και μεγάλα επιμήκη και κυματοειδή στις άκρες φύλλα, τα οποία βρίσκονται στη βάση του θάμνου και τα οποία έχουν έντονη οσμή και γεύση που ομοιάζει με την λεβάντα και το κοινό φασκόμηλο. Τα άνθη και οι κάλυκες είναι συγκεντρωμένα στις άκρες των βλαστών, και μετά την απάνθισή τους οι κάλυκες παίρνουν ένα πολύ όμορφο κοκκινωπό χρώμα που εντυπωσιάζει. Στο βλαστό υπάρχουν λείες στρογγυλές κηκίδες, οι οποίες είναι βρώσιμες και λέγεται ότι σβήνουν τη δίψα. Παλιότερα οι χωρικοί συνέλεγαν τις κηκίδες αυτές την Πρωτομαγιά και τις έβραζαν σε ζάχαρη. Το φυτό ανθίζει από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

Το όνομα Salvia προέρχεται από το λατινικό ρήμα salvare που σημαίνει σώζω ζωές και η ονομασία αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Το φασκόμηλο χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν ιερό φυτό και το είχαν αφιερώσει στο θεό Δία. Οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα υποδέχονταν τους άνδρες από τον πόλεμο με ένα ρόφημα από φασκόμηλο για να “τονώσουν” τη γονιμότητα. Κατά το μεσαίωνα, χρησιμοποιούνταν ευρέως για προβλήματα υγείας και ο Καρλομάγνος είχε διατάξει να φυτεύεται σε λαχανόκηπους και στους κήπους στα μοναστήρια. Σε επιδημίες, ειδικά, χολέρας, πίστευαν ότι όποιος έχει στο σπίτι του φυτεμένη φασκομηλιά δε φοβάται το θάνατο. Οι Άραβες πίστευαν ότι το φασκόμηλο μπορούσε να θεραπεύσει τα πάντα. Οι Λατίνοι το θεωρούσαν το ιερό φυτό της αθανασίας και το χρησιμοποιούσαν σε τελετές. Οι Γάλλοι το ονομάζουν “ελληνικό τσάι” και το χρησιμοποιούν – όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι – τόσο στη μαγειρική, όσο και ως θεραπευτικό βότανο. Οι Κινέζοι το αποκαλούσαν “ελληνικό βραστάρι” και το θεωρούσαν καλύτερο από το τσάι. Το εκτιμούσαν, δε, τόσο πολύ ως βότανο, που στην ακμή του εμπορίου του κινέζικου τσαγιού με την Δύση, αντάλλασσαν 2 δέσμες κινέζικο τσάι με μια δέσμη φασκόμηλο.

Το Άγριο Φασκόμηλο είναι ένα κατεξοχήν φαρμακευτικό φυτό. Χρησιμοποιείται, επίσης, ως εμπορική αρωματική ύλη τροφίμων, ως συστατικό καλλυντικών, αλλά και στη μαγειρική. Την περίοδο της άνθισής του είναι μελισσοτροφικό φυτό.
Είναι προικισμένο με πολλές θεραπευτικές ουσίες και ιδιότητες, ιδιαιτέρως χρήσιμες στην ιατρική, όπως αντιβακτηριδιακές, αντισηπτικές, καρδιοτονωτικές, σπασμολυτικές και αντιδιαβητικές. Ο βοτανολόγος John Gerard στα τέλη του 16ου αι. υποστήριξε ότι το Φασκόμηλο επιταχύνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και της μνήμης, άποψη η οποία στις μέρες μας έχει απόλυτα επιβεβαιωθεί. Επίσης έχει αντιβιοτική, αντιμυκητική αντιδιαρροϊκή, και υπογλυκαιμική δράση και σημαντική οιστρογόνο επίδραση. Επιπλέον, βοηθά στα τσιμπήματα από κουνούπια και σφήκες, βελτιώνει το χρώμα των σκούρων και γκρίζων μαλλιών, τονώνει και δίνει λάμψη στα ξηρά και ευαίσθητα μαλλιά, ενώ ως καλλυντικό, χρησιμοποιείται ως μάσκα για βαθύ καθαρισμό του προσώπου και ως ατμόλουτρο.

Δείτε επίσης

Λεβάντα Ανθόνερο Οργανικό 100ml Aetheleon Lavandula angustifolia
€ 14,90
Ρίγανη Βιολογικό Ανθόνερο 100ml Aetheleon origanum compactum
€ 14,90
Αγριο Φασκόμηλο Ανθόνερο 150ml Κίτσος salvia officinalis
€ 4,90
Αμαμελίδα Ανθόνερο 100ml Nature & Body Hamamelis virginiana
€ 3,90
Τσάι του βουνού Bio 100ml Life Secrets Sideritis scardica
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή