Άγρια Ρίγανη Ανθόνερο 150ml IkariaNature

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6617
Είδος Ανθόνερα
Βάρος 150 ml
Προέλευση Hellas
Ονομασία origanum onites
Εταιρεία Ikaria Nature
Η άγρια ρίγανη του νησιού της Ικαρίας (επιστημονική ονομασία origanum onites) ή αλλιώς νησιωτική ρίγανη συναντάται μόνο σε κάποια νησιά του Αιγαίου και σε ορισμένες περιοχές της Τουρκίας.
Είναι ένας πολυετής θάμνος, ο οποίος, τον Μάιο, την εποχή της ανθοφορίας του, είναι γεμάτος από μακρά πράσινα φυλλώδη στελέχη που καταλήγουν σε επίπεδα λευκά λουλούδια, η οσμή των οποίων, όταν περνάει από πάνω τους το δρεπάνι, είναι ιδιαίτερα ισχυρή, σχεδόν καθηλωτική!. Σε σύγκριση με το κοινό είδος origanum vulgare hirtum αποδίδει λιγότερο, εντούτοις, η εντοπιότητά της και η ξεχωριστή ευωδιά της την καθιστούν εξαιρετική επιλογή απόσταξης.

Το αιθέριο έλαιο της άγριας ρίγανης λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε καρβακρόλη και θυμόλη καθώς και σε γλυκοσίδια, φλαβονοειδή και φαινολικά οξέα, διαθέτει ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριακή, αντιοξειδωτική και ιοκτόνο δράση. Τα αποτελέσματα πολλών μελετών αναδεικνύουν το έλαιό της άγριας ρίγανης ως φυσικό αντιβιοτικό, πραγματικό ιάμα σε πολλά προβλήματα υγείας, όπως ιώσεις και μικρόβια του αναπνευστικού, γρίπη, πνευμονία, ιγμορίτιδα, καθώς και σε εντερικές και πεπτικές δυσλειτουργίες. Επιπλέον, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά διάφορους μύκητες, όπως ο σταφυλόκοκκος και ο στρεπτόκοκκος, αλλά και αλλεργίες, εκζέματα, ψωρίαση κλπ.

Το ανθόνερο άγριας ρίγανης της ikarianature είναι ένα μοναδικό προϊόν με ποικίλες ιδιότητες. Ισχυρό αντισηπτικό και αντιμικροβιακό, ενδείκνυται για την περιποίηση της λιπαρής ή ακνεϊκής επιδερμίδας, ενώ είναι ιδανικό και για στοματικές πλύσεις, για την καταπολέμηση της ουλίτιδας και της κακοσμίας του στόματος. Επίσης, είναι κατάλληλο και για την ανακούφιση από τσιμπήματα εντόμων, αλλά και για μαγειρική ή ζαχαροπλαστική χρήση.

Η ikarianature είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με έδρα την περιοχή Ράχες της Ικαρίας, η οποία παράγει υψηλής ποιότητας και μεγάλης θεραπευτικής αξίας αιθέρια έλαια και ανθόνερα από ευεργετικά αυτοφυή φυτά του νησιού.

Τρέφοντας απέραντο σεβασμό προς τη φύση και μεγάλη πίστη στη δύναμη των φυσικών προϊόντων, η εταιρία χρησιμοποιεί τις πλέον φυσικές μεθόδους παραγωγής και υποστηρίζει ένα φυσικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να ανανεώσει και να πολλαπλασιάσει τους πόρους του χωρίς παρέμβαση.

Τα φυτά συλλέγονται με μεγάλη προσοχή με το χέρι από περιοχές όπου το βότανο είναι καλά εδραιωμένο και δεν απειλείται, σε μέγιστο ποσοστό 50% και μεταφέρονται άμεσα στο αποστακτήριο, όπου με τη σύγχρονη μέθοδο της ατμοαπόσταξης, εξασφαλίζεται η ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος.

Δείτε επίσης

Δεντρολίβανο Ανθόνερο Οργανικό 100ml Aetheleon rosmarinus officinalis
€ 14,90
Θρούμπι Ανθόνερο 150ml Κίτσος Satureja Thymbra
€ 4,90
Τζίνσενγκ Βιολογικό Ανθόνερο 100ml Nature & Body panax ginseng
€ 3,90
Αμαμελίδα Ανθόνερο 100ml Nature & Body Hamamelis virginiana
€ 3,90
Άγριο Καρότο Ανθόνερο 150ml IkariaNature daucus carota
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή