Λυγαριά Ανθόνερο 150ml IkariaNature

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6615
Είδος Ανθόνερα
Βάρος 150 ml
Προέλευση Hellas
Ονομασία agnus castus
Εταιρεία Ikaria Nature
Στα περισσότερα από τα χαμηλότερα τμήματα των ρεμάτων και των ποταμών της Ικαρίας, η λυγαριά, (επιστημονική ονομασία το Vitex Agnus-castus) μεγαλώνει σε αφθονία, σε άγρια μορφή.

Μέσα στην ζέστη του περασμένου Αυγούστου, με μεγάλη προσοχή και σεβασμό στη φύση, οι άνθρωποι της ikarianature συνέλεξαν τους ώριμους καρπούς του φυτού, και στις αρχές του 2020 προχώρησαν στην πρώτη πειραματική απόσταξη του Vitex Agnus-castus του αιθέριου ελαίου λυγαριάς, ενός ακόμη ποιοτικού προϊόντος, το οποίο φέρνει την θεραπευτική δύναμη των φυτών της Ικαρίας στον κόσμο.
Το αιθέριο έλαιο Λυγαριάς θεωρείται και όχι άδικα," γυναικείο " αιθέριο έλαιο, καθώς, λόγω των παρόμοιων ιδιοτήτων του με αυτές της προγεστερόνης, είναι ιδανικό τόσο για την τόνωση του θηλυκού αναπαραγωγικού συστήματος και την ενίσχυση της γονιμότητας, όσο και για την αντιμετώπιση εμμηνορροϊκών δυσλειτουργιών, προ-εμμηνοπαυσιακών και εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων και συσχετιζόμενων ορμονικών προβλημάτων.

Σε δύο μελέτες που έγιναν στη Γερμανία σε 1542 γυναίκες με διαγνωσμένο PMS (Premenstrual syndrome - Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο) βρέθηκε ότι μετά από 25,5 ημέρες κατά μέσο όρο και σε ποσοστό 90%, οι γυναίκες ανακουφίστηκαν πλήρως από τα σωματικά συμπτώματα του συνδρόμου, όπως πονοκέφαλοι, ευαισθησία στο στήθος, πρήξιμο και κόπωση, αλλά και από τις ψυχολογικές εναλλαγές όπως αυξημένη όρεξη, επιθυμία για γλυκά, νευρικότητα / ανησυχία, άγχος, κατάθλιψη, εναλλαγές διάθεσης και έλλειψη συγκέντρωσης. Επιπλέον, η λυγαριά φαίνεται ότι είναι ευεργετική και για γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, οι οποίες εξακολουθούν να βιώνουν κυκλικές εναλλαγές διάθεσης.

Το Ανθόνερο Λυγαριάς είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των εξάψεων, της ξηρότητας του κόλπου, της επώδυνης ή άτακτης έμμηνου ρύσεως , των προεμμηνορροϊκών συμπτωμάτων (κράμπες, ευαισθησία μαστών, πρήξιμο ), του άγχους, των εναλλαγών της ψυχικής διάθεσης, καθώς και των πονοκεφάλων που συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία των ορμονών.

Προσοχή! Λόγω της επίδρασής του φυτού στις ορμόνες, οι έγκυες, οι θηλάζουσες, καθώς και οι γυναίκες που σε φαρμακευτική αγωγή για τεκνοποίηση απαγορεύεται να το χρησιμοποιούν. Η χρήση πρέπει να γίνεται πάντα κατόπιν συμβουλής ιατρού!

Η ikarianature είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με έδρα την περιοχή Ράχες της Ικαρίας, η οποία παράγει υψηλής ποιότητας και μεγάλης θεραπευτικής αξίας αιθέρια έλαια και ανθόνερα από ευεργετικά αυτοφυή φυτά του νησιού.

Τρέφοντας απέραντο σεβασμό προς τη φύση και μεγάλη πίστη στη δύναμη των φυσικών προϊόντων, η εταιρία χρησιμοποιεί τις πλέον φυσικές μεθόδους παραγωγής και υποστηρίζει ένα φυσικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να ανανεώσει και να πολλαπλασιάσει τους πόρους του χωρίς παρέμβαση.

Τα φυτά συλλέγονται με μεγάλη προσοχή με το χέρι από περιοχές όπου το βότανο είναι καλά εδραιωμένο και δεν απειλείται, σε μέγιστο ποσοστό 50% και μεταφέρονται άμεσα στο αποστακτήριο, όπου με τη σύγχρονη μέθοδο της ατμοαπόσταξης, εξασφαλίζεται η ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος.

Δείτε επίσης

Δεντρολίβανο Ανθόνερο Οργανικό 100ml Aetheleon rosmarinus officinalis
€ 14,90
Θρούμπι Ανθόνερο 150ml Κίτσος Satureja Thymbra
€ 4,90
Ελίχρυσος Ανθόνερο 200ml Βοῒου Κοζάνης helichrysum angustifolia
€ 7,90
Υλάνγκ Υλάνγκ Βιολογικό Ανθόνερο 100ml Nature & Body Cananga odorata
€ 3,90
Επιστροφή στην κορυφή