Άγρια Λεβάντα Ανθόνερο 150ml IkariaNature

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6619
Είδος Ανθόνερα
Βάρος 150 ml
Προέλευση Hellas
Ονομασία lavandula stoechas
Εταιρεία Ikaria Nature
Η άγρια Λεβάντα (επιστημονική ονομασία Lavandula Stoechas) αναπτύσσεται σε μεγάλη αφθονία σε ολόκληρη την Ικαρία. Τον Μάρτιο, την εποχή της ανθοφορίας της, η θέαση των ανθισμένων λουλουδιών της, προαναγγέλλει για εμάς την Άνοιξη ενώ σηματοδοτεί και την αρχή της περιόδου της απόσταξης.

Με αμέριστη προσοχή, οι άνθρωποι της ikarianature συλλέγουν μόνο τα λουλούδια του φυτού μαζί με ένα μικρό κομμάτι του στελέχους που το υποστηρίζει. Διασφαλίζουν ότι κάθε στέλεχος που μαζεύεται είναι ένας νέος, μαλακός βλαστός, και ποτέ δεν παίρνουμε τα ξυλώδη μέρη του φυτού, καθώς αυτό θα το βλάψει ενώ θα μειώσει και την ποιότητα του αιθέριου ελαίου.

Το αιθέριο έλαιο της άγριας Λεβάντας που αποστάσει η εταιρία έχει διαφορετικές ιδιότητες και χρήσεις από το έλαιο του κοινού είδους Lavandula Angustifolias ή True Lavender. Το άρωμά του είναι πιο ισχυρό και φαρμακευτικό, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυσική καμφορά, ουσία με εξαιρετικές αντισηπτικές, αντιμικροβιακές και επουλωτικές ιδιότητες. Επιπλέον πολλές μελέτες έχουν καταδείξει ότι η άγρια λεβάντα διαθέτει αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική, αντισπασμωδική, ηρεμιστική και εντομοκτόνα δράση και φαίνεται ότι συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, στην τόνωση του αναπνευστικού μέσω της αφαίρεσης της βλέννας από τους πνεύμονες, αλλά στην ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το Ανθόνερο άγριας Λεβάντας της ikarianature είναι ένα εξαιρετικό προϊόν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τόνωση του νευρικού συστήματος, καθώς βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και της νευρικότητας, αλλά και για την χαλάρωση του σώματος μετά από μία άκρως κοπιαστική ημέρα. Επίσης, είναι ιδανικό για τις ατέλειες του δέρματος, την ανακούφιση των πονεμένων μυών, τον καθαρισμό και την επούλωση τραυμάτων και εγκαυμάτων, αλλά και για τα τσιμπήματα εντόμων. Επιπλέον είναι ένα εξαιρετικό εντομοαπωθητικό, ενώ λίγες σταγόνες στο μαξιλάρι βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας.

Η ikarianature είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με έδρα την περιοχή Ράχες της Ικαρίας, η οποία παράγει υψηλής ποιότητας και μεγάλης θεραπευτικής αξίας αιθέρια έλαια και ανθόνερα από ευεργετικά αυτοφυή φυτά του νησιού.

Τρέφοντας απέραντο σεβασμό προς τη φύση και μεγάλη πίστη στη δύναμη των φυσικών προϊόντων, η εταιρία χρησιμοποιεί τις πλέον φυσικές μεθόδους παραγωγής και υποστηρίζει ένα φυσικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να ανανεώσει και να πολλαπλασιάσει τους πόρους του χωρίς παρέμβαση.

Τα φυτά συλλέγονται με μεγάλη προσοχή με το χέρι από περιοχές όπου το βότανο είναι καλά εδραιωμένο και δεν απειλείται, σε μέγιστο ποσοστό 50% και μεταφέρονται άμεσα στο αποστακτήριο, όπου με τη σύγχρονη μέθοδο της ατμοαπόσταξης, εξασφαλίζεται η ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος.

Δείτε επίσης

Μέντα Ανθόνερο 150ml IkariaNature Mentha Piperita
€ 8,90
Λεβάντα Ανθόνερο 1Lt Βοῒου Κοζάνης Lavandula angustifolia
€ 24,90
Πορτοκάλι Βιολογικό Ανθόνερο 100ml Nature & Body citrus cinensis
€ 3,90
Δάφνη Ανθόνερο 150ml Κίτσος pimenta racemosa
€ 4,90
Αγγούρι Ανθόνερο 100ml Nature & Body cucumis sativus
€ 3,90
Επιστροφή στην κορυφή