Αγγούρι Ανθόνερο 100ml Nature & Body

€ 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 7268
Είδος Ανθόνερα
Βάρος 100 ml
Ονομασία cucumis sativus
Προέλευση Spain
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431902859
Το αγγούρι είναι ο καρπός του φυτού Cucumis Sativus - επιστημονική ονομασία - μίας αναρριχόμενηα ή έρπουσας πόας με μεγάλα, πράσινα, τραχειά, πεντάλοβα φύλλα, κίτρινα άνθη και πράσινο, επιμήκη καρπό. Έλκει την καταγωγή του από την Νότια Ασία και δη την Ινδία, ενώ αναφορές γι αυτό υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια τόσο στους αρχαίους Έλληνες όσο και στους Ρωμαίους.

Το Ανθόνερο του Αγγουριού παράγεται από την απόσταξη μέσω ατμού του αποξηραμένου καρπού του φυτού και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και C, πρωτεΐνες και μέταλλα (μαγνήσιο, κάλλιο, μαγγάνιο και πυρίτιο), συστατικά, τα οποία το καθιστούν εξαιρετικά ευεργετικό για την περιποίηση και φροντίδα της επιδερμίδας.

Σύμφωνα με πολλές επιστημονικές μελέτες, το ανθόνερο αγγουριού διαθέτει αξιόλογη λευκαντική και καθαριστική δράση, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της όψης και της χροιάς της επιδερμίδας, καθώς και στην απαλοιφή των κηλίδων που πιθανόν υπάρχουν. Ιδιαίτερες είναι και οι στυπτικές του ιδιότητες, συσφίγγοντας τους πόρους και τονώνοντας την μικροκυκλοφορία, ενώ λόγω του ασκορβικού και του καφεϊκού οξέως που περιέχει, είναι και ιδιαίτερα τονωτικό, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα σημάδια κούρασης στην περιοχή των ματιών και μειώνοντας το οίδημα, τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους.

Παράλληλα, η παρουσία φλαβονοειδών στη σύστασή του, ενισχύει σημαντικά την αντιοξειδωτική του δράση, προστατεύοντας την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και τη φωτο-γήρανση, ενώ αξιοσημείωτες είναι και οι μαλακτικές, ενυδατικές και δροσιστικές του ιδιότητες καταπραΰνοντας και ανακουφίζοντας το δέρμα από κοκκινίλες και μικροερεθισμούς. Κατάλληλο για όλες τις επιδερμίδες και ιδιαίτερα για τις λιπαρές.

Χρησιμοποιείται συχνά ως κύριο συστατικό σε προϊόντα καθαρισμού, μάσκες ομορφιάς και κρέμες σύσφιξης, καθώς και σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Μία μικρή ποσότητα στο νερό του μπάνιου σας θα σας χαλαρώσει μοναδικά. Ένας ψεκασμός στο πρόσωπο και το σώμα θα σας τονώσει και θα σας δροσίσει. Ιδανικό και για τα πόδια σας σε περιπτώσεις μυκητιάσεων και κακοσμίας.

Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται συχνά ως φυσικό αρωματικό χώρου σε δωμάτια μαθητών ή φοιτητών για την ενίσχυση της συγκέντρωσης, αλλά και σε υπνοδωμάτια παιδιών για χαλαρό ύπνο. Χρησιμοποιήστε το στο σίδερο αντί για αποσταγμένο νερό ή ψεκάστε τα ρούχα κατά το σιδέρωμα για υπέροχο άρωμα φρεσκάδας.

Δείτε επίσης

Ρίγανη Βιολογικό Ανθόνερο 100ml Aetheleon origanum compactum
€ 14,90
Χαμομήλι Βιολογικό Ανθόνερο 100ml Nature & Body anthemis nobilis
€ 3,90
Τσάι του βουνού Bio 100ml Life Secrets Sideritis scardica
€ 5,90
Λεβάντα Ανθόνερο 200ml Βοῒου Κοζάνης Lavandula angustifolia
€ 7,90
Αμαμελίδα Ανθόνερο 100ml Nature & Body Hamamelis virginiana
€ 3,90
Επιστροφή στην κορυφή