Πεπόνι (Melon Seed) Λάδι 100ml Nature & Body

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2325
Είδος Έλαια Βάσης
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431902545
Ονομασία momordica charantia
Το Λάδι από σπόρους Πεπονιού (Melon Seed Oil) προέρχεται από την επεξεργασία των κουκουτσιών του φυτού Mormodica Charantia, το οποίο είναι γνωστό ως "πικρό πεπόνι" (bitter melon). Πρόκειται για έναν από τους πιο πικρούς καρπούς ολόκληρου του φυτικού βασιλείου. Παραδοσιακά το πικρό πεπόνι έχει χρησιμοποιηθεί ως "φαρμακευτικός" καρπός για γαστροεντερικές παθήσεις, ως καρδιοτονωτικό, για την καταπολέμηση του έρπητα, για την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων και για τη περιποιήση πληγών.

Σήμερα το Έλαιο Πεπονιού χρησιμοποιείται κυρίως σε προϊόντα περιποήσης προσώπου και ευαίσθητων επιδερμίδων - για το λόγο αυτό θα το βρείτε σε αρκετά βρεφικά προϊόντα. Είναι πλούσιο σε ολεϊκά και λινολεϊκά οξέα (μέχρι και 70%) και παρουσιάζει έντονη αντιβακτηριδιακή δράση. Είναι ιδανικό ως συστατικό σε προϊόντα κατά της ακμής και των δερματοπαθειών. Έχει το πλεονέκτημα πως είναι "ελαφρύ" έλαιο που απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα.

Το Έλαιο Πεπονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά καλλυντικά προϊόντα όπως σαπούνια, lotion, lip balms, ενυδατικές κρέμες και προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Χρησιμοποιήστε το Έλαιο Πεπονιού σε αναλογία 5-10% για τη παρασκευή premium προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας. Προτιμήστε το για τη περιποίηση της ευαίσθητης, ταλαιπωρημένης και ερεθισμένης επιδερμίδας.

Το Έλαιο Πεπονιού που προσφέρεται από τα Sensities είναι 100% καθαρό και δεν περιέχει χημικές ουσίες.

Δείτε επίσης

Αμυγδαλέλαιο Λάδι 1Lt Nature & Body prunus dulcis
€ 12,90
Άγριο Τριαντάφυλλο (Rosehip) Βιολογικό Λάδι 100ml Nature & Body Rosa rubiginosa
€ 15,90
Καστορέλαιο Λάδι 1Lt Nature & Body ricinus communis
€ 19,90
Αβησσυνίας (Abyssinian) Λάδι 100ml Nature & Body brassica abyssinica
€ 9,90   € 6,90
Λεμόνι (Lemon) Λάδι 100ml Nature & Body citrus limon
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή