Εχινάκεια Λάδι 100ml

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2984
Είδος Έλαια Βάσης
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Βάρος 100 ml
Προέλευση United Kingdom
Ονομασία echinacea purpurea
Το λάδι της Εχινάκειας (echinacea purpurea) είναι ένα σχετικά νέο έλαιο, του οποίου η χρήση διαδίδεται τα τελευταία χρόνια με θεαματικούς ρυθμούς. Σε αντίθεση με το αφέψημα της εχινάκειας που χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια για την αντιμετώπιση της γρίπης και των κρυολογημάτων, το έλαιο της εχινάκειας είναι ακόμη σπάνιο και δυσεύρετο. Στη πραγματικότητα βέβαια, η εξωτερική χρήση της Εχινάκειας έχει μακρά ιστορία καθώς οι αυτόχθονες της Αμερικάνικης ηπείρου τη χρησιμοποιούσαν για τη περιποίηση τραυμάτων και πληγών.

Το έλαιο της Εχινάκειας φαίνεται να έχει σημαντική αντιβακτηριακή και αντιμικροβιακή δράση. Σε πρόσφατη κλινική έρευνα έδειξε να έχει θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ακμής (Propionibacterium acne), ενώ σε κλινικές δοκιμές με το καυστικό Croton Oil έδειξε να αντιμετωπίζει πλήρως τη φλεγμονή που προκλήθηκε στην επιδερμίδα (η δράση του ελαίου θεωρήθηκε ελάχιστα μικρότερη από εκείνη του αντιφλεγμονώδους φαρμακευτικού σκευάσματος indomethacin).

Σήμερα το έλαιο της εχινάκειας χρησιμοποιείται ως φυσικό συστατικό στη μάχη κατά των δερματοπαθειών (ψωρίαση, εκζέματα, δερματίτιδα, ακμή), του έρπητα, των εγκαυμάτων από την ηλιακή ακτινοβολία, των τσιμπημάτων και των αμυχών και εκδορών της επιδερμίδας.

To έλαιο Εχινάκειας φαίνεται να διαθέτει επίσης αντιγηραντικές ιδιότητες. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως έχει θετική επίδραση στη λείανση των ρυτίδων και στη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας. Το έλαιο της Εχινάκειας φαίνεται πως προστατεύει το κολλαγόνο της επιδερμίδας από τις ελεύθερες ρίζες και πως εμποδίζει την εξάπλωση των τοξινών στους ιστούς της επιδερμίδας.

To έλαιο της Εχινάκειας αποτελεί ένα πρωτοποριακό λάδι στη σύγχρονη βιομηχανία καλλυντικών και ένα από τα πιο δυσεύρετα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας. Το έλαιο Εχινάκειας που θα βρείτε στα Sensities είναι κατάλληλο για καλλυντική χρήση (cosmetic grade). Είναι προϊόν εκχύλισης φύλλων και ρίζας εχινάκειας, της οικογένειας echinacea purpurea, σε extra παρθένο ελαιόλαδο.

  Δείτε επίσης

Ροδακινέλαιο 100ml prunus persica
€ 4,90   € 3,90
Μποράγκο Οργανικό borago officinalis
€ 9,90
Κισσός σε ελαιόλαδο από Κίτσος
€ 7,90
Τζοτζόμπα Οργανικη 1lt buxus chinensis
€ 119,00
Κνήκος (Καρθαμέλαιο) (ΕP) Naturally Thinking 100ml carthamus tinctorius
€ 8,90
  Επιστροφή στην κορυφή